Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

USR a organizat la Cluj-Napoca o consultare pe tema reformelor necesare în Educație

USR
Typography

În contextul în care ministrul Ligia Deca va prezenta în curând noile legi ale Educației, USR a organizat, la Cluj-Napoca, o dezbatere cu părinți, elevi, studenți, cadrele didactice și reprezentanți ai ONG-urilor pe tema reformelor necesare în sistemul de educație.

Parlamentarii USR au colectat mai multe idei pe care le vor susține în dezbaterile pe tema noilor legi ale Educației: curriculum simplificat cu materii mai puține, desființarea inspectoratelor, susținerea studenților prin microcredite, reformarea pregătirii profesorilor, implementarea programului școlar de la 8 la 5 și regândirea sistemului de titularizare.

Legile Educației ar fi trebuit să fie un obiectiv de reformă pentru toate partidele politice. Într-o țară normală, astfel de dezbateri ar trebui organizate cu proiectele propuse în față, și să ne asigurăm că, prin dialog și transparență cu cetățenii vom avea cele mai bune legi.

USR va duce în Parlament vocile celor care au participat la dezbatere și va continua să organizeze consultări cu cetățenii. Nu ne permitem experimente când vorbim de viitorul copiilor noștri și, pentru că viitorul copiilor ne privește pe toți, nu putem accepta să fie decis în spatele ușilor închise!
La dezbatere au participat senatorii USR din Comisia de Învățământ Ștefan Pălărie, Silvia Dinică, Irineu Darău și parlamentarii USR de Cluj Oana Murariu, Cristian Bordei și Radu Molnar.