Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

24
Wed, Apr
109 New Articles

Europarlamentarul Nicolae Ștefănuță (USR PLUS/Renew Europe): „DNA-ul pădurilor și noua Strategie UE pentru păduri: protecție reală pentru pădurile primare și pădurari!"

USR
Typography

Amendamentele lui Nicolae Ștefănuță pentru noua Strategie pentru păduri a UE:

  • definirea și protejarea pădurilor primare;
  • monitorizarea atentă a aplicării legislației UE existente;
  • urmărirea cazurilor de exploatare ilegală a pădurilor prin intermediul EPPO și OLAF;
  • recunoașterea competenței Uniunii Europene în privința protejării mediului și implicit a pădurilor în cadrul Strategiei pentru păduri.

Pe 16 iunie, în Comisia pentru Mediu, sănătate publică și siguranță alimentară a Parlamentului European (ENVI), au fost votate amendamentele conținând recomandări pentru noua Strategie a Uniunii Europene pentru păduri și sectorul forestier.

Europarlamentarul Nicolae Ștefănuță, care este raportor al grupului Renew Europe pe acest subiect, a făcut mai multe amendamente pentru modificarea strategiei pentru păduri existente, dintre care amintim: definirea pădurilor primare, monitorizarea atentă a aplicării legislației UE existente, urmărirea cazurilor de exploatare ilegală a pădurilor prin intermediul EPPO și OLAF, recunoașterea competenței Uniunii în privința protejării mediului și implicit a pădurilor în cadrul Strategiei a UE pentru păduri și sectorul forestier, în sprijinul luptei pentru protejarea pădurilor europene, amendamente care au fost adoptate prin votul membrilor comisiei de mediu.

„În ziua în care Parlamentul României a votat DNA-ul pădurilor, comisia de mediu a Parlamentului European a votat câteva recomandări esențiale pentru Comisia Europeană, care să fie incluse în noua Strategie a Uniunii Europene pentru păduri și sectorul forestier. Sunt pași necesari astfel încât să asigurăm o protecție reală pentru pădurile primare și pentru pădurari atât în România, cât și la nivel european.

Pentru mine, este esențial să protejăm cu adevărat pădurile, în special pe cele primare, care sunt deosebit de valoroase pentru mediu și ecosistem. Este obligatoriu ca apărătorii mediului, fie ei pădurari sau cetățeni, să fie protejați de atacuri sau hărțuire.

Am considerat că este necesar să plecăm de la un lucru de bază: definirea pădurilor seculare, care lipsește până acum din legislația europeană și care este necesară, pentru că în absența ei, este loc de interpretări. Acesta este, de altfel, unul dintre motivele pentru care în prezent, doar 46% din pădurile europene beneficiază de cel mai înalt grad de protecție. Este obligatoriu, de asemenea, să avem informații complete despre pădurile primare din Europa. Comisia de mediu a Parlamentului European cere, prin amendamentele adoptate, Comisiei Europene să îmbunătățească rata de colectare de informații în acest domeniu. Mă bucur că am avut susținerea colegilor din Comisia ENVI pentru aceste propuneri.

Pădurile României trebuie protejate, pentru că ele sunt garanția unui viitor sănătos pentru copiii și tinerii noștri", a declarat europarlamentarul Nicolae Ștefănuță, membru al comisiei ENVI și raportorul grupului Renew Europe pe acest raport.

Europarlamentarul Nicolae Ștefănuță sprijină, de asemenea, Strategia pentru biodiversitate a Uniunii Europene, care include plantarea a 3 miliarde de copaci pe teritoriul Uniunii până în 2030.

Nicolae Ştefănuţă este vicepreşedinte al Uniunii Salvaţi România şi a fost ales europarlamentar pe lista Alianţei USR PLUS pe 26 mai 2019.

Este vicepreşedinte al Delegaţiei pentru relaţiile cu Statele Unite şi membru al Comisiei pentru Mediu, Sănătate Publică şi Siguranţă Alimentară, al Comisiei pentru Bugete a Parlamentului European și supleant în Comisia pentru Afaceri Europene din Parlamentul European.

Biroul Europarlamentar Nicu Ștefănuță Cluj