Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

Pro România: Manifestul pentru România 2020-2024

PRo
Typography

La Convenția Anuală care a avut loc la Palatul Parlamentului, Victor Ponta , Președintele Pro România a prezentat Manifestul pentru România cu cele 10 directive pentru care PRO ROMANIA se va lupta ca în mandatul 2020 - 2024 să fie implementate.

1 PROFESIONIȘTI noi în POLITICA: PRO ROMANIA pregătește o echipă tânără de profesioniști capabili să implementeze eficient și să respecte toate angajamentele față de România.pro romania

2 FISCALITATE: Schimbarea sistemului fiscal prin trecerea la o impozitare diferențiată progresivă a salariilor și pensiilor mari , proprietăților și capitalurilor , în paralel cu reducerea taxării muncii și deductibilitatea cheltuielilor cu sănătatea și educația .

3 REFORMA ADMINISTRATIVĂ: Reducerea radicală a cheltuielilor cu administrația publică până în anul 2024 , prin renunțarea la un sistem învechit, birocratic, politizat și clientelizat, prin digitalizarea sistemului administrativ . Reducerea numărului de județe de la 41 la 15 . Reducerea nr de unități administrativ teritoriale de la 3300 la maximum 1500 pe criteriile numărului populației și al organizării teritoriale . Reducerea nr de Parlamentari la 300 , 200 de Deputați și 100 de Senatori . Mandate de 5 ani pentru toate funcțiile alese .

4 PENSII și SALARII: Înghețarea până în 2024 a pensiilor și salariilor foarte mari ( peste 10 000 Ron ) și creșterea celor mici . Prin renunțarea la indexarea proporțională și indexarea lor invers proporțională cu valoarea acestora până la un raport de 1 la 5 între cea mai mare pensie / salariu și cea mai mică .

Introducerea Salariului Minim European . SME

5 Sănătate și Educație: PRO ROMANIA susține că priorități naționale, Sănătatea și educația - Sub forma serviciilor publice și că sistemele private trebuie încurajate și stimulate , dar nu cu bani publici - din asigurări private și componentă publică atunci când sistemul public nu are capacitatea . Susținem o Strategie Sectorială pentru asigurarea unui acces mai bun la educație și servicii medicale în mediul rural și urban mic .

6 AGRICULTURĂ și TURISM: Agricultura modernă și turismul trebuie să reprezinte în continuare ramuri strategice ale României. PRO ROMANIA susține uniformizarea cotei TVA la alimente cu cea de 5% de la serviciile din turism .

7 INFRASTRUCTURĂ: Infrastructura de transport este o componentă esențială pentru dezvoltarea unei țări . Un transport eficient și sigur trebuie să fie în concordanță cu necesitățile populației și a mediului de afaceri .

PRO ROMANIA consideră priorități:

  • reabilitarea etapizată în baza unei planificări riguroase a transportului feroviar . Rapid și prietenos cu mediul ,
  • autostrada Pitești - Sibiu și autostrada Iași - Târgul Mureș , ambele finanțate din fonduri europene,
  • autostrada Comarnic - Brașov în Parteneriat Public Privat ( conform proiectului tehnic și financiar din 2014 ) centuri ocolitoare , construite din Bugetul Național pentru toate localitățile din România traversate de un drum național sau european ,
  • PRO ROMANIA susține programul Federației Internaționale de Automobilism pentru siguranța rutieră ,
  • atragerea fondurilor europene pentru construcția acestora și crearea condițiilor favorabile parteneriatelor PPP pentru finanțarea proiectelor de infrastructură acolo unde nu se pot folosi fonduri europene .

8 DEMOGRAFIE: In condițiile apariției unor tendințe demografice noi , nu doar Romania , ci întreaga Europă se confruntă cu probleme demografice grave și perspective sumbre . PRO ROMANIA este primul partid care va cuprinde în strategia de țară, politici și măsuri demografice rapide :

  • o nouă schemă de acordare a alocațiilor pentru copii , care sa aibă o componentă fixă ( alocația de bază ) și una variabilă ( în funcție de situația socială și rezultatele școlare ale copilului ) , programe dedicate pentru mame cu mai mult de doi copii,
  • sprijin pentru cheltuielile locative pentru familiile cu mai mult de 3 copii , construcția de creșe și grădinițe moderne din fonduri europene ,
  • schemă de ajutor de stat cu deduceri din impozit pentru cheltuieli școlare sau de sănătatea copiilor .

9 MEDIU: Menținerea unui echilibru intre dezvoltarea economică și protejarea mediului înconjurător. PRO ROMANIA consideră că sunt necesare măsuri imediate în domeniile gestionării deșeurilor, protejării atmosferei , pădurilor și apelor și a managementului resurselor de apă . PRO ROMANIA militează pentru : PACTUL pentru O ROMANIE VERDE SI CURATĂ inițiat de Mircea Diaconu- 10 ani de moratoriu privind exploatările industriale ( cu excepția celor necesare pentru sănătatea parcurilor) și a consumului populației din zonă .

  • obligativitatea pentru instituțiile publice de achiziționare, pe măsura înnoirii parcului auto , începând cu 2022 , doar cu vehicule electrice și/ sau hibride , de asemenea administrațiile publice locale sa implementeze strategii pentru o trecere la transport public verde până în 2024 ,
  • autoturismele sa fie impozitare suplimentar dacă au capacitate cilindrică mare sau nu au minim EURO 4 ,
  • taxe de acces pentru autoturismele care pătrund în centrul orașelor și dezvoltarea transportului public local .

10 DIGITALIZAREA ADMINISTRATIEI: PRO ROMANIA propune tuturor partidelor politice , mediului privat , mediului academic și societății civile asumarea transformării digitale a României ca Proiect de Țară. Transformarea digitală a României trebuie să se realizeze prin proiecte ce urmăresc dezvoltarea serviciilor de e-Guvernare, dezvoltarea capitalului uman și digitalizarea economiei .

  • Nici o instituție nu mai poate cere de la cetățean documente pe care le poate cere de la o altă instituție ( doar documente private ) .
  • Transparentizarea serviciilor publice .
  • Alfabetizarea digitală a tuturor românilor prin actualizarea programei școlare și prin derularea unui program național de dobândirea a competențelor digitale pentru populația adultă . Informatica proba de concurs la Evaluarea Națională, materie obligatorie , probă de competențe digitale la Bacalaureat .

Suntem PRO ROMANIA pentru că ținem cu ROMANIA !