Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

18
Thu, Apr
115 New Articles

Ioan Panican, prezent la dezbaterea organizată de PNŢCD Turda

PNŢCD
Typography

PNŢCD Turda a avut un invitat: preşedintele Forumului Civic Creşti, profesor Ioan Panican. Cu această ocazia, filiala Turda a PNŢCD a organizat joi, 31 martie, dezbaterea "Politică şi Creştinism" care a avut loc la sediul asociaţiei Tour D'Art din Turda.

Ulterior evenimentului, PNŢCD Turda a dorit să aducă şi la cunoştinţa celor care nu au fost prezenţi ce s-a discutat la întâlnire:

- COMUNICAT PNŢCD -

Prof. Ioan  Panican, Președinte  Forumul Civic Creștin: „Există o înțelepciune a subconștientului, numită credință. Când înțelepciunea aceasta vine la suprafață curăță, vindecă și mântuiește totul în calea ei, adică îi dă omului o inimă nouă și o minte nouă. O societate nu se poate schimba fără schimbarea inimii, iar acest miracol îl poate face numai credința.  Schimbările politice și economice pe care și le propun politicienii nu sunt suficiente câtă vreme nu se adresează omului interior, conștiinței încărcate”.

Pornind de la acest adevăr, Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat a adus la Turda pe cel care a rostit aceste cuvinte, într-o întâlnire care se dorește un liant între lumea religioasă și cea politică.

Fiind un partid care are în titulatura sa cuvântul "creștin", PNȚCD este îndreptățit și obligat să realizeze această legătură  între politic și religie, care a fost benefică în toate perioadele în care partidul nostru a fost implicat în actul de guvernare.  Cuvântul "creștin" caracterizează valorile partidului nostru întrucât, așa cum se arată în proiectul nostru politic „Calea noastră”, „morala creştină stă la baza tuturor politicilor duse şi practicate de PNŢCD, aceasta având ca rezultat un mod etic şi paşnic de rezolvare problemelor”.

Astfel, PNȚCD Turda a organizat joi, 31 martie 2016, de la ora 16 la dezbaterea „Politică și creștinism” găzduită de sediul Asociației Tour D`Art, P-ța Republicii nr. 14. Au participat prof.  Ioan Panican, președintele Forumului Civic Creștin,   prof. Iacob Atman, economist care a propus cel de-al şaselea model de regionalizare din istoria omenirii, prof. univ. dr. Dan Horea, președintele PNȚCD Cluj, prof.dr. Dan Drăgan Marius si invitați, reprezentanți ai unor biserici ori culte din Turda, membrii și simpatizanți ai PNȚCD. 

Manifestarea, intitulată „Politică și creștinism”, s-a dovedit un bun prilej de contact între membri PNȚCD și reprezentanții entităților religioase din Turda. S-a stabilit necesitatea unei colaborări viitoare tot mai strânse între țărăniști și cultele din zonă, în baza principiilor și obiectivelor comune. 

Alexandru IGNAT, președinte PNȚCD Turda despre eveniment: "Ne-am arătat disponibilitatea de a sprijini tot ce ține de viața creștină, de familie, conform principiilor tradiționale ale partidului nostru, iar reprezentanții cultelor, la rândul lor, au salutat inițiativa noastră, cu toții fiind de acord că printr-o colaborare mai strânsă între omul politic și omul religios putem dezvolta viața socială locală pe baze și fundamente solide, durabile. Aș dori să citez din programul PNȚCD, «Calea noastră»: «Politica noastră are la bază morala creştină şi implicit pe accepţia acesteia de către oameni, precum şi pe faptul că răspundem în faţa lui Dumnezeu pentru faptele noastre. Aşadar, suntem un partid supraconfesional al tuturor cetăţenilor români, ce reuneşte creştinii: catolici, ortodocși, reformaţi sau neoprotestanţi şi suntem adepţii unei democraţii defensive.»"

PNȚCD Turda

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS