Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

Scrisoare deschisă a deputatului Mircea Vicențiu IRIMIE, candidat ALDE la Primăria Municipiului Turda

ALDE
Typography

Dragi prieteni, membri al Grupului T9,
Îmi puneți în mod repetat întrebări prin care doriți sa aduceți un minus de imagine în ceea ce mă privește. 

De mulți ani eu comunic cu turdenii prin comunicate de presă, declarații, conferințe de presă sau întâlniri directe cu cetățenii sau anumite grupuri de cetățeni din diferite domenii de activitate. În tot ceea ce am transmis sau prezentat în ceea ce  privește acțiunile sau demersurile mele, sunt acoperit de documente, martori sau imagini care stau mărturii.

Când unii oameni nu își pot prezenta propriile acțiuni sau realizări în comunitatea în care trăiesc sunt în reală dificultate și atunci se ancorează de oamenii puternici încercând sa câștige un transfer de imagine prin care sa iasă in evidență. 

Dragi prieteni din T9, vă răspund cu respect și sinceritate din două motive:
- în primul rând, pentru că ne cunoaștem bine, am avut demersuri și acțiuni comune, am socializat şi am stat la masă de nenumărate ori, dar mai ales mă bucură faptul că unii din copiii noștri au crescut împreună sau au fost colegi la școală și au o sinceră relație de prietenie neafectată de politică. Dacă noi cei maturi suntem răscoliți de orgolii, din respect și dragoste pentru copiii noștri trebuie să ne comportăm cu maturitate și fair-play. 
- în cel de-al doilea rând, pentru că se cuvine să vin cu precizări în fața cetățenilor. 

Înțeleg că dacă din anumite motive suntem în dezacord, în cea mai mare măsură suntem consensuali. Ne dorim pentru noi și pentru copiii noștri un oraș curat și sigur, un oraș prosper. 

Dragi prieteni, vă transmit în primul rând că eu niciodată nu mi-am permis să folosesc poze ale dumneavoastră în nici un context, în nici o asociere sau comparație.  Pentru că vă respect pe dumneavoastră şi familiile dumneavoastră. 

1. La întrebarea ,,Domnule Irimie, vă place cum arata Turda " ? vă răspund sincer că nu imi place. Turda este frumoasă, are resurse și un mare potențial.  Dar este nevoie de o strategie care să fie pusă în valoare, de un consens politic real și nu de o luptă pentru controlul resurselor și al unităților aflate în  proprietatea  Municipiului Turda . 
În perioada 2008 – 2012, când eu am fost viceprimar , Turda a accesat Fonduri Guvernamentale și Europene de aproximativ 120 de milioane de Euro, iar eu am peste 100.000 de semnături pe proiectele Turzii. A fost cel mai bun mandat din 1989 până astăzi. Am colaborat cu toată lumea și cu toți consilierii partidelor politice  și am făcut echipă cu toți colegii din Primăria Turda.  În  comparație, vă rog să prezentați un alt mandat cu mai bune performanțe.  Prin urmare,  am muncit cu dăruire și m-am străduit să fiu de real folos comunității conform jurământului depus. 

2. La întrebarea despre Spitalul Municipal Turda v-am mai răspuns și, fără nici o supărare, vă răspund din nou cu placere. 
În acest mandat al meu de Deputat de Turda în Parlamentul României am adus la spital anul trecut suma de 45 miliarde lei vechi, acum trei ani, 20 de miliarde, iar în acest an am făcut un demers pentru suma de 70 de miliarde lei vechi care este aprobat . Am adus de două ori la Turda pe domnul Răzvan Vulcănescu, Secretar de Stat în Ministerul Sănătății, și am avut întâlniri cu medicii și personalul medical din spital și de la unitatea de Salvare pentru a se consemna deficiențele și nevoile stringente. Am făcut demersuri, la solicitarea  Managerului Spitalului, pentru transferul clădirii fostului Sanepid în patrimoniul spitalului cu destinația TBC. Am făcut demersuri sau am avut întâlniri pe anumite teme sau probleme cu Miniștrii Sănătății, Eugen Nicolăescu, Nicolae Bănicioiu şi Achimaş Patriciu Cadariu Andrei, cu domnul Vasile Ciurchea, președintele CNSAS, şi cu domnul Vasile Cepoi, președintele Autorității de Management Medical, pentru susținerea unității spitalicești turdene.  

3. Imaginea Bisericii din Hărcana mă doare la modul cel mai sincer. În primul rând, pentru că sunt un om credincios și, în al doilea rând, pentru că este o biserică monument care se află la Turda. 
Dragi prieteni, pentru că ați deschis acest subiect al credinței, vă mărturisesc ca familia Irimie a susținut în permanență cultele și bisericile Turdene și Mănăstirile din jurul Turzii. Nu se cuvine să le prezint, dar menționez totuși că de la clopot de biserică la iconostas, de la hram de biserică sau mănăstire la așezământ de vârstnici, de la construcție sau reabilitare de biserici sau mănăstiri, am contribuit cu foarte mulți bani din bugetul familiei. De asemenea la solicitare am făcut demersuri pentru obținerea de fonduri pentru continuarea lucrărilor la Mănăstirea Mihai Vodă, astfel în decembrie 2015 am adus 90 000 lei, iar în noiembrie 2014 am adus 50 000 lei. Nu doresc să câștig imagine prin aceste mărturisiri și nu îmi permit nici o exagerare pentru că am dorit doar o modestă precizare la aluzia că aş fi nepăsător cu patrimoniul bisericesc.

4. Doresc de asemenea să fiu explicit la repetata dvs. întrebare cu suma de 1,8 milioane lei considerați a fi achitați în mod nejustificat constructorului de la Grădina Zoologică. 
Pentru dvs. și pentru toată lumea am să prezint o parte din procedurile implementării unui proiect. 
Lucrările prezentate la recepțiile  parțiale sau finale de către constructor sunt constatate de către o Comisie de recepție formată din reprezentanți ai beneficiarului (Primăria Municipiului Turda),  firmei de consultanță, diriginte de șantier şi proiectant. Eu, Mircea Irimie, nu am făcut parte din echipa de licitație pentru că  nu sunt de profesie proiectant, inginer constructor, arhitect, etc.
Nu doresc să neg că ar putea fi o problemă în cadrul acestui proiect, dar vreau să spun că numai cine nu muncește nu greșește.  
Ați postat de nenumărate ori poza mea alături de întrebarea pusă de dvs. Vă rog să prezentați dovezi care mă incriminează pe mine. Vă rog să faceți public raportul Curții de Conturi care mă acuză pe mine. Pentru că eu vă spun sincer că pe mine nimeni, niciodată, nicio autoritate și nicio instituție nu m-a întrebat ceva și nu mi-a cerut o declarație sau explicație pentru Grădina Zoologică. 

Stimați membri ai grupului T9, vă respect și vă rog să mă respectați. Am o părere bună despre dvs. și vă invit la un concurs de proiecte și idei, propuneri și soluții pentru viitorul Turzii. Vă rog să nu cădeți în acțiunile și comportamentul unui “Stimabil Candidat” care, în lipsa unor proiecte sau idei, a ales să denigreze și să facă jocuri regretabile de culise.

Vă doresc succes, iar celor dragi dumneavoastră,sănătate și împliniri!

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS