Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

17
Wed, Apr
106 New Articles

Deputatul PSD Cristina Burciu, informată de ministrul Muncii, Lia-Olguţa Vasilescu: ”Familiile şi persoanele singure pot fi sprijinite şi prin intervenţia autorităţilor locale pentru soluţionarea situaţiilor dificile cu care se confruntă”

PSD
Typography

Deputatul PSD Cristina Burciu a primit răspuns la interpelarea adresată ministrului Muncii şi Justiţiei Sociale, Lia-Olguţa Vasilescu, ce a avut ca obiect de activitate ajutoarele de urgenţă acordate persoanelor cu astfel de necesităţi din judeţul Cluj.

„Guvernul României are o preocupare constantă pentru acordarea unor ajutoare de urgenţă, destinate familiilor şi persoanelor singure afectate de incendii, fenomene hidrometeorologice periculoase (precipitaţii abundente, furtună, vânt puternic, grindina), precum şi care au probleme grave de sănătate. Este vorba despre oameni aflaţi în risc major de excluziune socială, iar statul român dovedeşte că astfel de situaţii pot avea soluţii favorabile”, a subliniat parlamentarul social democrat în documentul oficial înaintat conducerii MMJS.

În răspunsul trimis deputatului Cristina Burciu, ministrul Muncii a precizat că în cursul anului 2017 au fost sprijinite un număr de 1.376 familii şi persoane singure, prin acordarea de ajutoare de urgenţă de la bugetul de stat, în sumă totală de 3.971.950 lei, aprobate prin hotărâri ale Guvernului.

Lia-Olguţa Vasilescu a mai precizat că ajutoarele de urgenţă de la bugetul de stat au fost acordate pe baza anchetelor sociale efectuate de către Agenţiile Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, respectiv a municipiului Bucureşti, fiind avizate de primarii localităţilor de domiciliu, respectiv de prefecţii judeţelor/a municipiului Bucureşti, iar sumele cu titlu de ajutor de urgenţă au fost propuse în funcţie de situaţiile de necesitate/deosebite cu care se confruntau familiile respective, precum şi ţinând cont de nevoile identificate la fiecare dintre acestea, pentru a reuşi să fie ameliorată situaţia socio-materială, de locuit sau, după caz, de sănătate a acestora.

„Menţionăm faptul că, în conformitate cu prevederile art.28 alin.(2) din Legea nr.416/2001, cu modificările şi completările ulterioare, se pot acorda ajutoare de urgenţă de la bugetul local, aprobate de primar, familiilor şi persoanelor care se află în situaţii de necesitate cauzate de calamităţi naturale, incendii, accidente, precum şi pentru alte situaţii deosebite, stabilite prin hotărâre a consiliului local. Prin urmare, familiile şi persoanele singure pot fi sprijinite şi prin intervenţia autorităţilor locale pentru soluţionarea situaţiilor dificile cu care se confruntă”, a concluzionat ministrul Muncii, în răspunsul la interpelarea deputatului Cristina Burciu.

Biroul de Presă al Deputatului PSD Cluj Cristina Burciu, 23 ianuarie 2018

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS