Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

Problemele de infrastructură ale municipiului Turda, în atenţia preocupărilor Guvernului

PSD
Typography

Consiliul Civic Local Cluj-Napoca a organizat recent o dezbatere cu parlamentarii clujeni, pe care o consider fructuoasă şi dătătoare de speranţe pentru implicarea aleşilor în dezvoltarea judeţului Cluj. Am răspuns punctual temelor  puse în discuţie, şi am salutat intenţia organizatorilor de a impune un spirit de solidaritate între deputaţii şi senatorii clujeni, în scopul susţinerii unor deziderate comune.

Referitor la primul subiect, „Stadiul proiectelor promise de către Dvs. clujenilor în campania electorală de alegeri”, am subliniat că în campania electorală de anul trecut, alături de colegii mei parlamentari ai PSD Cluj, am vorbit clujenilor şi turdenilor îndeosebi, despre programul de guvernare al partidului nostru, fără a promite proiecte specifice, deoarece nu era cazul. Am amintit însă, la acest punct, disponibilitatea mea de a sprijini primarii clujeni în a-şi realiza obiectivele de investiţii propuse, cărora, de altfel, le-am transmis personal tot suportul, pentru ca împreună să contribuim la reuşita proiectelor legate de dezvoltarea localităţilor judeţului şi implicit la creşterea calităţii vieţii oamenilor de aici!

Privitor la a doua temă, „Modalităţile în care vedeţi posibilă susţinerea proiectelor de infrastructură ale Clujului şi ale Transilvaniei de către toţi parlamentarii clujeni”, am abordat intervenţiile mele parlamentare din acest prim an de mandat în Camera Deputaţilor. M-am referit la întrebările şi interpelările adresate ministrului Transporturilor, Alexandru Răzvan Cuc, prima dintre acestea survenind în urma solicitării Primăriei municipiului Turda de a promova cât mai repede hotărârile de guvern necesare pentru preluarea în administrarea Ministerului Transporturilor, prin Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., a unor sectoare de drum naţional aflate la acea dată în administrarea UAT – Municipiul Turda. De asemenea, am abordat subiectul centurii de nord a municipiului Turda. Drumul de legătură dintre localitatea Tureni şi Autostrada Transilvania, în lungime de 5,4 kilometri, este de importanţă deosebită pentru locuitorii municipiului Turda şi pentru economia din zonă. Traficul greu care sufocă zi de zi intrarea şi ieşirea din oraş fac din această şosea o necesitate imediată pentru reducerea poluării cu noxe, a poluării fonice şi a bunei întreţineri a oraşului. Am reamintit că discuţiile despre această arteră rutieră datează de mai bine de patru ani, iar ultimele date fac referire la o întârziere a studiului de fezabilitate. Nu în ultimul rând, am adresat o interpelare ministrului Finanţelor Publice, Ionuţ Mişa, privitor la imposibilitatea colectării sumelor provenite din amenzile rutiere aplicate cetăţenilor străini, situaţie cu care se confruntă administraţiile publice locale din toate localităţile urbane ale judeţului Cluj, cât şi din ţară. Am primit sesizarea din partea Primăriei municipiului Turda, şi, având în vedere caracterul general valabil al acestei probleme extrem de importante sub aspectul colectării sumelor la bugetele locale, sper ca oficialii guvernamentali să găsească o soluţie pentru a rezolva această doleanţă a autorităţilor locale, precum şi vidul legislativ astfel semnalat.

În cadrul întâlnirii, am reamintit că voi rămâne deschisă cooperării cu toţi parlamentarii clujeni, cu toţi reprezentanţii administraţiilor publice locale şi ai instituţiilor statului din judeţ, precum şi cu membrii CCL Cluj-Napoca, pentru ca împreună să colaborăm concret şi dinamic în vederea dezvoltării localităţilor Clujului şi a creşterii calităţii vieţii cetăţenilor!

Subliniez că voi urmări îndeaproape demersurile mele parlamentare, pentru a informa corect cetăţenii din municipiul Turda şi judeţul Cluj în legătură cu finalitatea acestora, în astfel încât problemele abordate să primească rezolvările aşteptate de oameni şi autorităţile locale. Este extrem de important să urmărim realizarea proiectelor şi acţiunilor iniţiate, deoarece cetăţenii doresc răspunsuri adevărate şi, mai ales, soluţii pragmatice la doleanţele exprimate.  

Deputat PSD Cluj, CRISTINA BURCIU
4 octombrie 2017

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS