Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

Consilierii locali PNL dezinformează și mint cu nerușinare!

PSD
Typography

Consilierii Partidului Național Liberal, așa puțini cum au rămas în urma votului din 5 iunie 2016, continuă practicile de manipulare total lipsite de fair-play (da, există și așa ceva în politică) de care au făcut uz mandatul trecut, inducând în eroare opinia publică și pe oamenii de bună credință prin minciuni sfruntate. 

În aceste prime două luni ale actualului mandat, ne-am lămurit că aceștia continuă politicile netransparente duse până la apogeu sub conducerea fostului primar, debarcat prin votul majorității covârșitoare a turdenilor de la conducerea orașului, mințind cu nerușinare după fiecare ședință de Consiliu local. În opinia lor ar trebui ca primarul orașului să nu convoace decât o ședință lunar, și aceea să fie cât se poate de scurtă, ei să-și ia doar bănuții și să plece acasă. Ar dori ca noi, cei cărora alegătorii ne-au acordat votul, să nu facem nimic pentru turdeni. Însă, spre disperarea lor, acest lucru nu este posibil pentru că am venit aici să schimbăm în bine fața orașului și viața locuitorilor acestuia, să facem dreptate socială și curățenie în sectoarele murdărite de foști guvernanți de la nivel local. Scriem acest comunicat tocmai pentru că practicile deplasate ale PNL Turda trebuie să înceteze, dacă nu vor să muncească, măcar să nu bage bețe în roate celor ce vor să facă ceva pentru Turda.

În comunicatul de presă trimis de consilierii liberali ca urmare a ședinței Consiliului Local a Municipiului Turda din 05.09.2016, minciunile încep să curgă încă din titlu: Grupul consilierilor PNL Turda: Majoritatea locală PSD+PMP+PRM+ALDE încalcă în mod flagrant legea!

A doua minciună este afirmația că ”ședința de Consiliu nu a fost legal constituită la momentul supunerii la vot la ordinii de zi, căci, după retragerea de la dezbateri a consilierilor liberali, dintre cei 14 consilieri rămași, 4 au declarat că nu participă la dezbateri, având interes patrimonial, ordinea de zi a ședinței fiind votată de doar 10 consilieri, ca atare sub pragul minim legal de cvorum (11 consilieri din totalul de 21!!)”.  Total eronat și, pe această cale invităm politicienii liberali să evite să facă judecăți de valoare în domenii în care sunt alții calificați să le facă. O mână de politicieni dintre care trei fără cea mai mică experiență în administrația locală, fac afirmații grave, spunându-ne ce este legal și ce este ilegal. Le răspundem că există  serviciul juridic din cadrul Prefecturii Cluj, care analizează legalitatea procesului legislativ din administrația locală, apoi există instanțele de contencios administrativ care sunt menite să stabilească legalitatea sau nelegalitatea activității Consiliului Local al Municipiului Turda. Totuși, cu speranța că acești politicieni, care sunt pe cât de lipsiți de experiență, pe atât de rău intenționați,  mai învață, le explicăm, iar ei pot verifica la secretariatul Consiliului Local: ordinea de zi a ședinței a fost aprobată de toți cei 14 consilieri locali prezenți la ședință, în unanimitate. Deci ședința din 05.09.2016 s-a desfășurat în deplină legalitate iar consilierii liberali ori mint intenționat, ori sunt slab pregătiți și devin ridicoli în ochii celor care, cu siguranță, regretă că i-au trimis în Consiliul Local.

Îi invităm pe politicienii liberali să treacă mai ușor peste dezastrul suferit la alegerile din 2016. Știm că nu este ușor să pierzi frâiele conducerii unui oraș de talia Turzii, le înțelegem tristețea adâncă provocată de pierderea pozițiilor de la conducerea societăților subordonate, însă cu puțină decență trec și aceste vremuri vitrege pentru cei care au fost înscăunați pe căi mai puțin ortodoxe în fruntea S.C. Turda Salina Durgău S.A. și S.C. Domeniul Public  S.A. Turda. Turdenii cunosc din presă și de la membrii familiilor lor modul în care în 2014 s-a forțat preluarea conducerii acestor societăți subordonate, multele procese provocate în instanță sunt și acum pe rol. Abuzurile au fost făcute de unii dintre dumneavoastră și de alți colegi ai voștri, membri ai Partidului Național Liberal, foști membri ai Partidului Democrat, care au adus Turda în situația în care se află acum. Ai voștri, stimabililor, au  numit pe cei revocați de Consiliul Local în aceste zile, fără să se țină cont de prevederile O.U.G. 109 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice și de Legea nr. 31 privind societățile comerciale. Turdenii trebuie să știe că nu s-au respectat ierarhiile rezultate în urma procedurii de selecția a administratorilor, că acea selecție a fost o farsă ieftină, prin care s-a urmărit  punerea oamenilor PNL-ului în posturile cheie din toate societățile subordonate. Oamenii trebuie să știe despre presiunile făcute de ai voștri asupra Oficiului Registrului Comerțului, despre încălcările legii la înscrierea administratorilor plăcuți de PNL la Oficiul Registrului Comerțului, de modul cum au spart biroul fostului director de la Salina și cum l-au așteptat cu agenți de securitate ca într-o țară bananieră, de presiunile făcute asupra angajaților care au fost obligați să plece de la Salina pentru a face loc oamenilor cuiva ș.a.m.d. Nu o să tăcem, dar o să facem dreptate. Noi am mai deschis odată turdenilor societățile cu capital de la bugetul local, o să o facem din nou, nu contează care vor fi costurile politice. Am promis să redăm acest oraș și instituțiile sale turdenilor și o să o facem, cu toată opoziția ”Grupului consilierilor liberali din Consiliul Local Turda”.

Am promovat oameni competenți în diferite funcții și vom continua să o facem, respectând, spre deosebire de fosta conducere municipală, legea.

Pentru că minciunile consilierilor liberali continuă, să mai lămurim una spusă de ei: ”În altă ordine de idei, susținem cu tărie faptul că Proiectele de Hotărâre supuse spre adoptare (cele care au vizat schimbarea administratorilor) au fost nelegale pentru că nu au respectat prevederile OUG nr. 109/2011, astfel cum aceasta a fost modificată și completată.

Potrivit prevederilor OUG nr.109/2011, art. 4, autoritatea publică tutelară (în speță Consiliul Local Turda) şi Ministerul Finanţelor Publice nu pot interveni în activitatea de administrare şi conducere a întreprinderilor publice. Prin aceste Proiecte s-a dorit înlocuirea actualei conduceri a celor două societăți fără nicio justificare, abuziv, cu încălcarea prevederilor legale, ceea ce face ca acest demers să apară ca o intervenție brutală și injustă în activitatea celor două societăți”. 

Abuzul a fost metoda de lucru a celor de până la 5 iunie 2016 iar actualul Consiliu Local nu a intervenit cu nimic în activitatea celor două societăți în discuție. Hotărârile fostului Consiliu Local revocate în ședința din 05.09.2016 de consilierii locali care au înțeles să-și exercite prerogativele câștigate în urma votului de pe 5 iunie sunt suspendate de Instituția Prefectului județului Cluj încă din 2014. Actualul Consiliu Local nu a făcut decât să numească administratori provizorii pentru a face ca lucrurile să meargă, legal și eficient la cele două societăți subordonate. Nimeni nu a încălcat nici o lege, nimeni nu a făcut nici un abuz. 

Nu mai zăbovim asupra celorlalte aberații înșirate de unii care simt că anumite beneficii se îndepărtează de oamenii lor, puși în funcții așa cum au fost puși. Trebuie să conștientizăm toți că există o lege pentru toți! Iar la Turda vremea dictaturilor și  a profiturilor personale din bani publici a trecut.

Organizația PSD Turda

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS