Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

17
Wed, Apr
106 New Articles

Teodorovici laudă guvernarea PSD şi vorbeşte de şansele judeţului Cluj

PSD
Typography

Prezent la Turda în cadrul unui turneu electoral efectuat în zona judeţului Cluj, fostul ministru al finanţelor şi al fondurilor europene, Eugen Teodorovici, nu a pierdut ocazia de a se referi atât la zona în care era în vizită precum şi la perioada în care a fost la guvernarea partidul pe care îl reprezenta.

Convins că după alegerile locale românii vor avea parte de o nouă guvernare PSD, Eugen Teodorovici spunea, precizând cât de importantă este colaborarea între instituţii, că, ministru fiind, doar anul trecut a alocat 13 miliarde de lei "pentru tot ce înseamnă PNDL în România".

Într-o radiografie făcută în doar câteva cuvinte, fostul ministru spunea: "PSD-ul nu s-a opus dezvoltării, ba chiar a adus măsuri liberale, măsuri de piaţă. Dacă  veim cu promisiuni, noi am şi făcut ceva, oamenii se pot uita în spate şi au ce să vadă. Schimbarea de anul trecut a privat România de o continuitate în ceea ce înseamnă lucrurile bune poentru români. Acum avem lipsuri şi incompetenţă crasă în toate domeniile. În agricultură avem mii de beneficiari neplătiţi într-o zonă în care avem un premier care a fost ministrul agriculturii şi care a fost şi comisar pe agricultură. Parcă te gândeşti că cineva în mod intenţionat stopeză plăţi în agricultură, plăţi din fonduri europene. Nu sunt lansate finanţările, primarii nu pot face licitaţii pentru că legile pe achiziţii publice nu au fost aprobate de Guvern prin Ordonanţă de Urgenţă. Am auzit că au fost lansate pe SEAP licitaţii, chiar la Cluj, care nu au acoperire legală.  Acestea sunt trucuri de campanie folosite de cei care nu sunt doar adversarii noştri politici, dar sunt şi adversari românilor".

Ca argumente pentru afirmaţiile potrivit cărora PSD a guvernat bine, Eugen Teodorovici avea asupra sa mai multe grafice exemplificatoare.

Din primul grafic reieşea "ce am preluat ca ministru şi ce am lăsat ca ministru, sunt facturi către Comisia Europeană de 7,4 miliarde de euro. Al doilea grafic arăta "ce a trimis Comisia Europeană înapoi României ca rambursări, anume 7,1 miliarde de euro intrate în România în doi ani. Nu am pierdut niciun euro, înaintea mea s-au pierdut, după mine s-au pierdut".

Graficul cu care se mândreşte cel mai mult fostul ministru este cel care "arată că România îşi merită locul fruntaş, atunci când vrea", în grafic observându-se "poziţia pe care România a ocupat-o timp de doi ani de zile la nivel european în ceea ce înseamnă rambursare de fonduri de la Comisia Europeană către un stat membru; din codaşa Europei, România a fost prima".

Aflându-se la Turda, Eugen Teodorovici s-a referit şi la proiectul Companiei de Apă Arieş, precum şi la autostrada Turda-Sebeş sector de reuşita căruia Teodorovici lega numele fostului premier Victor Ponta.

"Judeţul Cluj are potenţial fantastic, staţi foarte bine faţă de alte zone ale ţării, dar staţi foarte rău faţă de ceea ce puteţi face. Nu vă puteţi dezvolta cu o salină şi un proiecţel sau altul" mai spunea fostul ministru accentuând importanţa realizării sectorului de autostradă.

Dând exemplul situaţiei în care "sunt bani pentru un spital regional la Cluj, dar finanţarea se poate pierde dacă lucrurile nu se pun în mişcare", Eugen Teodorovici amintea şi că "s-au pierdut milioane de euro cu groapa de gunoi, s-au pierdut bani europeni şi pe incompetenţa unora din Cluj, ca judeţ", ideea susţinută şi de Remus Lăpuşan în repetate rânduri.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS