Sâmbătă, 11 decembrie, de la ora 12.00, la Turda a avut loc inaugurarea noului sediu al Partidului Social Democrat Turda, eveniment care s-a bucurat de prezenţa mai multor invitaţi, dintre care preşedintele Consiliului Naţional al PSD (şi ministru al Apărării) - profesorul Vasile Dâncu - şi preşedintele PSD Cluj, profesorul Alexandru Cordoş.
Cu referiri la istoria recentă a organizaţiei turdene a PSD, preşedintele Răzvan Ciortea a menţionat că în pofida evenimentelor prin care a trecut organizaţia, la momentul de faţă social democraţii turdeni sunt reprezentaţi în forul deliberativ local şi chiar au avut rezultate bune la cele mai recente alegeri parlamentare, organizaţia devenind tot mai închegată în timp şi beneficiind inclusiv de uun suflu nou dat de membrii tineri care s-au alăturat lui Răzvan Ciortea.
“Municipiul Turda, chiar dacă, din perspectivă social-democrată, organizaţia a migrat în altă parte, ea a rămas şi sunt convins şi ştiu că este o comunitate de stânga” spunea Alexandru Cordoş precizând că multe din proiectele în derulare la Turda au început încă de pe când profesorul Vasile Dâncu era membru în Guvernul României.
Menţionând că în situaţia actuală, prin prezenţa lui Vasile Dâncu în Guvernul României, Clujul va fi mai bine reprezentat în toate proiectele majore, preşedintele PSD Cluj a precizat că Turda şi judeţul Cluj s-au dezvoltat întotdeauna sub conducerea PSD, începând cu aeroportul internaţional şi parcurile industriale, acestea fiind motive suficiente ca social-democraţii să devină opţiunea reală la viitoarele alegeri.
Prezent la evenimentul de la Turda, profesorul Vasile Dâncu aprecia migraţia politicienilor de la un partid la altul şi absorbţia de organizaţii şi primari de către cei care, la un moment dat, sunt la conducere, ca fiind “un fenomen absolut patologic al lumii contemporane”.
Referindu-se la conducerea liberală a Turzii ca la o entitate la care aşteaptă să găsească o cultură a colaborării, Vasile Dâncu preciza că alocarea fondurilor pentru primării nu se va face - cel puţin atât cât ţine de PSD - în funcţie de apartenenţa politică a primarilor, lucru care era de-a dreptul ilegal.
“Turda este un oraş de stânga, aşa că oricâte organizaţii ne-ar fi luate la un mercato politic putem să refacem mereu o organizaţie de stânga care să fie puternică şi să câştige”, mai spunea profesorul Vasile Dâncu, asigurând organizaţia turdeană de tot sprijinul de care poate beneficia.
În plus, preşedintele Consiliului Naţional al PSD vorbea de necesitatea unei strategii de dezvoltare a Turzii prezentate de social-democraţi, o strategie care să aibă în plan central dezvoltarea Turzii din punct de vedere uman.
În altă ordine de idei, Vasile Dâncu a dat de înţeles că Turda ar avea şanse să fie mai bine reprezentată la nivel regional sau chiar central, asta după ce parlamentarul Cristina Burciu s-a transferat de la PSD la PNL, iar Turda nu a mai fost reprezentată pe linie social-democrată, ci pe linie liberală.
“S-ar putea să găsim o formulă de a prelua şi noi unele funcţii din administraţie, dar nu acesta este lucrul cel mai important. La Consiliul Naţional vreau să avem, în câteva departamente, şi oameni din Turda pentru că la o strategie pentru municipii să lucreze şi oameni de la noi. Există funcţii în descentralizate, care se împart de la Bucureşti şi unde se va ţine cont de un fel de paritate. Vom avea şi câteva posturi în administraţia regională sau locală care vor fi la PSD. PSD nu se bate pentru funcţii în acest moment, ci pentru un sistem de guvernare coerent prin care să putem ajuta România. Eu sper că vom avea câţiva oameni care să reprezinte Turda la Bucureşti, dar momentan nu putem vorbi despre asta, însă sunt sigur că avem oameni competenţi aici. Oameni competenţi din Turda vor ajunge cu siguranţă în următoarea perioadă în organisme de conducere ale administraţiei locale sau centrale, asta vă asigur!”, completa Vasile Dâncu.
Întrebat, în mod concret, de ce sprijin ar putea beneficia organizaţia turdeană a social-democraţilor, Alexandru Cordoş preciza că vor exista colaborării pentru proiectele pentru Turda, pentru strategia de dezvoltare a Turzii din perspectivă social-democrată, o mai bună reprezentare a problemelor Turzii în Consiliul Judeţean şi, nu în ultimul rând, a transmite proiecte şi solicitări arguumentate către Guvernul României, proiecte care să ducă la dezvoltare Turzii.
Altfel spus, inaugurarea noului sediu al PSD Turda a fost un bun prilej pentru social-democraţi să vorbească de revigorarea organizaţiilor locale şi judeţene, de proiectele pe care le au mai ales în contextul în care sunt la guvernare dar şi despre sprijinul de care ar putea beneficia Turda sau despre şansele ca municipiul să fie mai bine reprezentat la nivel regional sau central.
BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS