Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

24
Wed, Apr
115 New Articles

Alexandru Cordoș, candidat PSD Cluj la Camera Deputaților: “Români, vi se pregăteşte ceva!” (P)

PSD
Typography

Se repetă scenariul din 2010 guvernul Boc a redus veniturile pentru aproape 15 milioane de români?

Declarațiile recente ale lui Valentin Lazea, economistul șef al Băncii Naționale a României, nu sunt doar îngrijorătoare în perspectiva anului următor, dar sunt total iresponsabile și dovedesc o lipsă crasă de cunoaștere a legislației.

Declarațiile funcționarului Băncii Centrale ne aduc aminte de tăierea cu un sfert a salariilor bugetarilor, operată de Guvernul Boc, tăiere care a precedat un nou împrumut acordat României de către FMI și Banca Mondială, împrumut în valoare de 20 de miliarde de euro.

Nici până astăzi, premierul de atunci, Emil Boc, nu a putut justifica acel împrumut și nici destinația acestuia!

Revenind la Domnul Lazea, săptămâna de lucru de patru (4) zile este un concept deja aplicat în cazul unor firme private de succes, dar sub nicio formă această reducere a programului de lucru nu a vizat remunerarea angajaților, ci a vizat în mod direct bunăstarea lor.

Totuși am o curiozitate pe care nu cred că cineva mi-o poate lămuri, nici economistul șef al BNR, nici Premierul Orban, nici președintele jucător Iohannis.

❓Cum se va aplica săptămâna de lucru de patru zile în cazul medicilor și angajaților din sistemul sanitar, profesorilor și angajaților din sistemul de educație, polițiștilor, jandarmilor, pompierilor ori funcționarilor publici și angajaților din administrația publică locală și națională?

❕Să luăm ca exemplu un cadru didactic!

❓Se reduce activitatea cadrului didactic la patru zile concomitent cu reducerea orarului sau se va comasa orarul celor cinci zile la nivelul celor patru propuse de Lazea?

❓Dacă vorbim de comasare atunci activitatea cadrului didactic nu rămâne aceeași doar că este comprimată la un volum de muncă mai încărcat aferent celor patru zile lucrătoare?

❓Același volum de muncă nu presupune aceeași remunerație?

❓Cum veți proceda cu cadrele medicale și personalul medical, domnilor guvernanți?

❓Sau cu ceilalți, cei care activează în sectorul bugetar?

❌Guvernul PNL este iresponsabil dacă și-a propus să guverneze astfel.

Eu, unul, dar sunt convins că nu sunt singurul, m-am săturat de astfel de experimente! Nu cred că voi obține un răspuns argumentat și nu cred că cineva îmi poate oferi un răspuns la aceste aberații ”scăpate” în spațiul public de oamenii sistemului, de reprezentanți ai PNL.

⚠️Dar astfel de derapaje ar trebui amendate!

”Numai mâine nu-i poimâine!”

Se apropie 6 decembrie și fiecare cetățean va trebui să meargă la vot și să ia cea mai bună decizie în ceea ce privește viitorul lui.

Dar atunci când mergem la vot să ne amintim cu toții de familiile noastre, de comunitatea căreia îi aparținem și de faptul că suntem cu toții, împreună, parte a poporului român care nu mai trebuie să treacă printr-un experiment social asemenea celui “operat” în urmă cu 10 ani!”

 

Material publicitar la comanda PSD
BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS