Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

24
Sat, Feb
121 New Articles

Cristina Burciu, PNL: PNL susține dezvoltarea sustenabilă economică şi socială, competitivitatea și inovarea

PNL
Typography

La propunerea ministrului liberal al Finanțelor, Executivul a operaționalizat actul constitutiv al unei noi instituții bancare în România, Banca de Investiții și Dezvoltare - S.A. (BID). Lansarea acesteia reprezintă un obiectiv important al conducerii PNL a Finanțelor, scopul urmărit fiind de a susține, cu precădere, mediul de afaceri autohton.

Obiectivele strategice ale BID sunt facilitarea accesului la finanţare pentru întreprinderi mici şi mijlocii, asigurarea accesului la finanţare pentru proiecte de infrastructură viabile şi atragerea capitalului privat în investiţii, precum și sprijinirea procesului de accesare şi utilizare a fondurilor europene şi a efectului de multiplicare asociat.

Misiunea generală a BID este de a sprijini dezvoltarea economică şi socială, competitivitatea economică, inovarea şi creşterea economică sustenabilă, în scopul remedierii disfuncţionalităţilor de pe piaţa financiară.

În actuala perioadă, dominată de situații complicate, atât pe plan intern, cât și internațional, consider că este vital ca România să beneficieze de serviciile și plus valoarea conferite de o instituție bancară performantă, cu veleități concludente de dezvoltare, care să susțină întreprinderile românești, precum și alte entități din sectorul public și privat.

Funcționarea noii bănci va consolida cadrul financiar inițiat de decidenții statului în vederea inițierii și aplicării unor noi proiecte investiționale în România, inovatoare și durabile, care vor contribui determinant la modernizarea infrastructurii și la stimularea creșterii economice.

În aceste circumstanțe, noua instituție bancară va reprezenta un catalizator al economiei naționale, în scopul dezvoltării continue a acesteia, susținerea urmând să fie direcționată spre sectoarele cheie ale economiei.

Sunt încrezătoare că Banca de Investiții și Dezvoltare va reprezenta un imbold serios pentru evoluția generală a țării, atât a întreprinzătorilor, cât și a economiei naționale, prezența acesteia pe piața românească generând, în mod indiscutabil, oportunități consistente pentru antreprenori, investitori și comunitățile locale.

Deputat PNL Cluj,
CRISTINA BURCIU

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS