Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

Cristina Burciu, PNL: PNL propune soluții concrete pentru sprijinirea familiilor cu copii

PNL
Typography

Partidul Național Liberal dorește îmbunătățirea vieții de zi cu zi a familiilor cu copii mici, printr-un proiect legislativ care își propune sprijinirea părinților, prin atingerea mai multor obiective importante pentru tinerele familii.

Scăderea natalității este o problemă vitală în acest moment pentru societatea românească, fapt ce impune intervenții legislative concrete, care să diminueze declinul demografic în care ne aflăm.

Conform ultimelor informații oficiale, în luna februarie a acestui an s-au născut cu peste 2.500 mai puțini copii decât în ianuarie 2023, fapt îngrijorător dacă ne raportăm la regresul accentuat al natalității. De asemenea, România se află în pericol iminent de a nu mai putea susține plata pensiilor, într-un orizont nu foarte îndepărtat de timp. Astfel, statisticienii estimează că, în anul 2050, România va fi în pericol să aibă o populație de doar 15 milioane, din care o treime vor fi pensionari, ceea ce înseamnă că plata pensiilor va constitui o problemă greu de gestionat.

Pentru a rezolva aceste disfuncționalități, PNL a inițiat un proiect de lege care prevede reducerea TVA la 5% pentru anumite categorii de produse pentru copii. Este vorba de o serie de alimente indispensabile sugarilor, precum laptele praf, dar și pentru îmbrăcăminte, încălțăminte, șervețele, scutece, scaune auto și alte categorii de produse indispensabile creșterii în bune condiții a micuților.

Adoptarea legii reprezintă un sprijin binevenit pentru părinții cu copii mici, încurajarea natalității fiind un obiectiv primordial al PNL și al Guvernului condus de premierul liberal Nicolae Ciucă.

Consider extrem de favorabil acest proiect de act normativ, deoarece avem nevoie, indiscutabil, de măsuri urgente și sustenabile pentru a opri declinul demografic cu care se confruntă România.

Nu în ultimul rând, stimularea puterii de cumpărare a părinților cu copii mici va avea și efectul de a da un imbold concret creșterii natalității, deoarece orice ajutor acordat familiilor pentru a se decide să aibă și să crească copii reprezintă un avantaj deloc neglijabil.

Proiectul de lege al PNL este salutar și binevenit în această perioadă dificilă, nu doar pentru tinerele familii, ci pentru toți românii. Din această perspectivă, susțin acest demers concludent și voi vota pentru adoptarea proiectului în momentul în care va fi supus votului în Camera Deputaților.

Deputat PNL Cluj,
CRISTINA BURCIU

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS