Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

Cristina Burciu, PNL: Românii din categoriile vulnerabile, sprijiniți concret pentru creșterea puterii de cumpărare și a calității vieții

PNL
Typography

Sprijinul categoriilor vulnerabile este în centrul preocupărilor Guvernului liberal Nicolae Ciucă, în contextul dificilei perioade pe care o traversăm din punct de vedere social și material. Consider că investițiile aflate în derulare în domeniul economic și al infrastructurii, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, precum și prin alte categorii de fonduri europene și alocări din bugetul național, trebuie dublate de susținerea românilor aflați în situații financiare precare.

Astfel, în acest an Executivul va derula proiecte în valoare de 970 de milioane de euro, prin Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), condus de PNL, apelurile în acest sens fiind destinate ajutorării vârstnicilor, copiilor și persoanelor cu dizabilități.

Până în 2027, România are la dispoziție suma de 4,15 miliarde de euro pentru sprijinirea persoanelor vulnerabile, prin Programul Incluziune și Demnitate Socială. Acesta își propune ținte concludente în vederea creșterii calității vieții românilor aflați în risc de vulnerabilitate și sărăcie, scopul fiind majorarea puterii de cumpărare și acordarea de sprijin punctual în situațiile unde se înregistrează cele mai stringente nevoi.

Demersurile concrete destinate copiilor vizează acordarea pentru 60.000 de nou-născuți de vouchere pentru trusou, în timp ce pentru 300.000 de preșcolari și elevi vor fi distribuite vouchere în scopul cumpărării de rechizite și îmbrăcăminte. Programele guvernamentale vor avea ca efect o viață mai bună pentru alți 84.798 de copii, care vor beneficia de stimulentele acordate prin programele de incluziune ce vor fi implementate.

Un număr de 1.200.000 de vârstnici și persoane cu situații materiale grele vor primi, în acest an, mese calde, vouchere în vederea achiziționării de produse alimentare, precum și pachete cu alimente. De asemenea, situația generală va fi ameliorată, prin alocările financiare dedicate, pentru un număr de 11.035 persoane vârstnice, precum și pentru aproape 10.000 de persoane cu dizabilități. Nu în ultimul rând, prin aceste măsuri vor fi înființate 601 întreprinderi sociale în mediul rural, iar aproape 40.000 de persoane vor ieși din situația de excluziune locativă.

Rezultatele preconizate pentru finalul acestui an, în urma aplicării acestor programe de sprijin, se vor concretiza prin îmbunătățirea accesului la servicii de sănătate, sociale și educaționale pentru un număr de 415.378 de persoane vulnerabile.

Consider apreciabil că România are, pentru prima dată, un program cu finanțare europeană special dedicat grupurilor vulnerabile. În ultimii ani, guvernul PNL a reușit scoaterea din criză a unui număr semnificativ de români, prin alocări multiple din fonduri europene și bugetul de stat, care au contribuit la relansarea vieții românilor cu venituri mici și posibilități materiale limitate.

Reprezentanții PNL din Guvernul Nicolae Ciucă pregătesc pentru acest an și alte măsuri de susținere în avantajul persoanelor care au realmente nevoie de ajutor, astfel încât împreună să depășim cu succes această perioadă grea.

Deputat PNL Cluj,
CRISTINA BURCIU

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS