Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

17
Wed, Apr
106 New Articles

Cristina Burciu, PNL: Ridicarea Mecanismului de Cooperare și Verificare aplicat României, un pas vital pentru aderarea la Spațiul Schengen

PNL
Typography

Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) este un capitol închis pentru România, acesta urmând a fi ridicat printr-o decizie a Comisiei Europene. Hotărârea anunțată de forul european este foarte importantă, având în vedere cei 15 ani în care țara noastră a fost  monitorizată prin MCV, chiar de la aderarea la Uniunea Europeană.

Încheierea acestui capitol reprezintă un mare succes de țară al României, constituind, de asemenea, un prolog al viitoarei admiteri în Spațiul Schengen.

În opinia mea, notificarea privind ridicarea MCV este rodul bunei guvernări a PNL din ultimii ani și a evoluțiilor constant pozitive avute de țara noastră la toate capitolele analizate.

În special, remarc progresele înregistrate în domeniul justiției, concretizate recent prin votarea legilor justiției în Parlament și promulgarea de către președintele Klaus Iohannis, apreciate corespunzător de către oficialii Comisiei Europene.

În noile legi ale justiției au fost introduse și recomandările MCV, ale Comisiei de la Veneția și ale instanțelor judiciare, inclusiv ale CSM, garantul independenței justiției. De asemenea, reprezentanții PNL care au fost mandatați cu misiunea îmbunătățirii acestor acte normative, au colaborat permanent cu Comisia de la Veneția, implementând cu celeritate observațiile acesteia.

Finalizarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare demonstrează, fără echivoc, angajarea ireversibilă a României în dinamizarea proceselor de consolidare a statului de drept, a procedurilor de combatere și diminuare a corupției și a independenței justiției, reformele structurale din aceste sectoare urmând a fi continuate în perioada următoare.

Sunt încrezătoare că progresele evidente ale României pe toate planurile vor fi apreciate cum se cuvine și în reuniunea europeană din 8 decembrie, în care se va decide aderarea noastră la Spațiul Schengen.

Deputat PNL Cluj,
CRISTINA BURCIU

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS