Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

Cristina Burciu, PNL: “Împreună oprim violența în școli”, o campanie națională care ne privește pe toți

PNL
Typography

Preocuparea noii conduceri a Ministerului Educației de a transforma în realitate Programul Național „România educată”, elaborat sub înaltul patronaj al președintelui Klaus Iohannis, este manifestată pe multiple domenii de acțiune.

Una dintre acestea este campania Nu sunteți singuri. Împreună oprim violența din școli”, inițiată de ministrul liberal al Educației, doamna Ligia Deca. Obiectivele principale ale campaniei se referă la îmbunătățirea cadrului legislativ, realizarea unui plan urgent pentru îmbunătățirea activității Comisiilor pentru prevenirea şi eliminarea violenţei din cadrul unităților de învățământ, derularea de sesiuni de informare și de prevenire la nivelul fiecărei școli, precum și promovarea materialelor campaniei prin intermediul rețelelor sociale.

În acest sens, conducerea Ministerului Educației a definitivat sesiunile de lucru referitoare la direcțiile de acțiune ce vor fi urmărite în acest program.

Astfel, vor fi desfășurate ore de consiliere adresate elevilor și părinților, concentrate pe conştientizarea, informarea şi formarea cu privire la dificultăţile de adaptare a copiilor la mediul şcolar şi la diferitele aspecte ale violenţei şcolare. Totodată, în vederea reducerii fenomenului violenței în învățământ, vor fi organizate activități de consiliere individuală şi de grup, atât pentru victime, cât și pentru agresori și martori.

Consider că avem nevoie de îmbunătățirea cadrului legislativ privind combaterea acestor acțiuni agresive, unul dintre aspectele vizate fiind modificarea Statutului Elevului, prin completarea listei de obiecte interzise în școli.

Nu în ultimul rând, cred că este important ca obiectivele stabilite prin Planul Național Comun de Acțiune pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic să fie optimizate, pentru a fi depistate la timp unitățile de învățământ cu risc major de producere a actelor de violență, astfel încât să prevenim delincvenţa juvenilă în incinta şi în zonele adiacente școlilor.

Îmi exprim încrederea în succesul campaniei de conștientizare și prevenire a violenței în școli, cu convingerea că, fiecare dintre noi, ca buni cetățeni, putem contribui la diminuarea acestui fenomen alarmant.

Deputat PNL Cluj,
CRISTINA BURCIU

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS