Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Thu, Jun
91 New Articles

Cristina Burciu, PNL: Transformarea digitală a României - o prioritate a Partidului Național Liberal

PNL
Typography

„România Digitală - România Liberală” este mai mult decât un concept al Partidului Național Liberal, fiind un crez care transmite hotărârea noastră de a moderniza din punct de vedere informațional România, ca parte integrantă a dezvoltării și modernizării țării.

Întotdeauna guvernările liberale au acționat concret în vederea adoptării și aplicării unor reforme îndrăznețe și au contribuit esențial la evoluția societății și a economiei, mai ales în perioadele dificile.

În prezent, ne confruntăm cu multiple crize regionale și internaționale, în fața cărora avem nevoie de decizii exemplare, responsabile și de progres, prin valorificarea tuturor elementelor care ne pot propulsa spre dezvoltarea și creșterea gradului de bunăstare al românilor.

Modelul liberal de creștere economică este axat, în mod esențial, pe susținerea cercetării, inovării și digitalizării, reforma acestor domenii fiind un pas extrem de important pentru depășirea cu succes greutățile actuale.

Reforma digitală și implementarea noilor tehnologii, atât în ceea ce privește instituțiile statului, cât și în ceea ce privește dezvoltarea, cu precădere, a relațiilor acestora cu cetățeanul, constituie un ingredient solid ce constituie șansa României de a găsi soluții la marile provocări cu care ne confruntăm. Criza energetică înregistrată la nivel global, războiul existent la granițele noastre, ne afectează pe fiecare, iar conducerea liberală a statului acționează convingător pentru a face față provocărilor, astfel încât oamenii să fie cât mai puțin prejudiciați, din toate punctele de vedere, social, economic și financiar.

Avem de recuperat o serie de decalaje față de statele din Uniunea Europeană, care au aplicat din timp progresele digitale și noile tehnologii în redimensionarea serviciilor publice oferite de stat populației. Politica PNL de definitivare a reformei digitale este însă concludentă și aplicată, astfel încât sunt convinsă că vom putea recupera în timp scurt diferențele dintre noi și țările europene dezvoltate.

Prioritățile strategice ale Executivului condus de PNL sunt concludente, acestea cuprinzând serviciile publice digitale, competențele digitale, digitalizarea sectorului privat și conectivitatea prin rețele de mare viteză. România deține în prezent instrumentele și fondurile necesare pentru a implementa aceste patru dimensiuni cheie, prin marile proiecte de transformare digitală pe care Guvernul României le are în lucru.

Sunt optimistă că toate proiectele incluse în programul integrat de transformare digitală a României vor fi puse cât mai curând în practică, astfel încât angajamentul PNL, ca România viitorului să fie digitală, competitivă și modernă, să fie realizat cu succes.

Deputat PNL Cluj,
CRISTINA BURCIU

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS