Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

Cristina Burciu, PNL: Investițiile inovative din energia verde, digitalizare și pregătire antreprenorială, priorități ale finanțărilor Programului Start-Up Nation

PNL
Typography

Guvernul condus de premierul liberal Nicolae Ciucă își respectă promisiunile luate în fața românilor, adoptând o serie de măsuri care să ajute populația și agenții economici să depășească în bune condiții această perioadă mai dificilă.

Relansarea Programului Start-Up Nation este una dintre aceste decizii benefice inițiate în ultimul timp, pentru a sprijini mediul de afaceri să își revitalizeze activitatea, să creeze noi locuri de muncă și să contribuie corespunzător la bugetul de stat.

Prin noua schemă de sprijin, IMM-urile și microintreprinderile înființate după 1 ianuarie 2020 vor primi fonduri guvernamentale nerambursabile, de până la 200.000 de lei fiecare, prin programul Start-Up Nation. Finanțarea a debutat în urmă cu o lună și are ca termen de implementare data de 31 decembrie 2027.

Programul dispune de un buget total de 11 miliarde de lei, 10 miliarde de lei pentru Pilonul I Start-up Nation România și 1 miliard de lei pentru Pilonul II Start-up Nation Diaspora.

Estimarea Executivului este că vor exista peste 50.000 de beneficiari ai acestui plan de finanțare pe plan național, precum și 5.000 din diaspora, astfel încât să se poată realiza o recalibrare pozitivă a economiei.

Ediția din acest an a Start-Up Nation va avea un buget total de 2,2 miliarde de lei, din care două  miliarde de lei pentru România și 200 de milioane lei pentru Diaspora. Prognozele Guvernului estimează că beneficiarii programului din acest an vor fi în număr de peste 10.200, o cifră încurajatoare pentru dezvoltarea și capitalizarea agenților economici mici și mijlocii.

În acest an, prin program au fost deja alocată suma de 520 de milioane de lei din bugetul de stat, aplicația electronică de înscriere în program destinată ediției curente fiind încă deschisă, până în data de 1 septembrie 2022, orele 20,00, cu posibilitatea de prelungire până la epuizarea bugetului.

Îndemn IMM-urile să se înscrie în număr cât mai mare, pentru a beneficia de aceste sume puse la dispoziție de Guvernul Ciucă, fiind cea mai ușoară modalitate de a intra în posesia finanțărilor existente.

Sunt convinsă că avem foarte mulți întreprinzători care vor fi eligibili pentru a primi banii aferenți Prorgramului Start-Up Nation, mai ales că vor fi susținute corespunzător investițiile inovative, din domenii precum energie verde, digitalizare și pregătirea antreprenorială.

Deputat PNL Cluj,
CRISTINA BURCIU

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS