Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

04
Mon, Mar
121 New Articles

Cristina Burciu, PNL: Guvernul a majorat cu 50% valoare tichetelor de masa ale românilor

PNL
Typography

O nouă măsură de susținere a românilor,  cuprinsă în Programul „Sprijin pentru România”, a fost adoptată de Parlament, după ce Camera Deputaților a votat proiectul de lege care majorează valoarea tichetelor de masă cu 50%, de la 20 de lei la 30 de lei. Deputații au adoptat acest act normativ în calitate decizională, legea urmând să fie promulgată de președintele Klaus Iohannis.

Majorarea valorii tichetelor de masă este parte a pachetului social anunțat în această primăvară de premierul Nicolae Ciucă, decizia urmând să vină în compensarea scumpirilor și a creșterii facturilor la utilități din ultima perioadă.

După cum s-a angajat în fața populației, Executivul va implementa în regim de urgență bonificațiile acordate oamenilor, conform Programului „Sprijin pentru România”, astfel încât să se reușească, în cel mai scurt timp posibil, limitarea efectelor nefavorabile ale crizelor succesive ce au avut loc în acest an.

Dinamica acestor măsuri sociale și financiare este în plină desfășurare și a mai cuprins, printre altele, sprijinul pensionarilor cu 700 de lei, voucherele sociale pentru cei cu venituri mici de 250 de lei, precum și majorarea salariului mimin din sectorul agriculturii și industriei agro-alimentare.

În prezent, valoarea unui tichet de masă este de 20,17 lei, iar valoarea totală a tichetelor de masă acordate lunar (pentru 22 de zile lucrătoare) unui angajat este de 443,74 de lei. După majorarea la 30 de lei, valoarea lunară ar urma să fie de 660 de lei/ angajat.

Remarc că Guvernul Nicolae Ciucă dă dovadă de fermitate în ceea ce privește aplicarea angajamentelor asumate, consecința acestor stimulente urmând a fi vizibilă în buzunarele a mai mult de jumătate din populația țării.

Executivul este preocupat de necesitățile românilor din această perioadă mai grea, iar măsurile de sprijin vor continua, atât pentru categoriile vulnerabile, cât și pentru agenții economici.

Deputat PNL Cluj,
CRISTINA BURCIU

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS