Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

24
Sat, Feb
121 New Articles

Cristina Burciu, PNL: Au început procedurile de plată a beneficiarilor Măsurii 2 de sprijin a unităților economice afectate de coronavirus

PNL
Typography

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului anunță că a început procedura de plată pentru ultimii beneficiari admişi la finanţare în baza Măsurii 2-„Granturi pentru capital de lucru”. Acesta este cel mai mare program finanţat până acum în România din punct de vedere valoric, suma care va fi acordată beneficiarilor fiind de aproape un miliard de euro.

Măsura 2 – „Granturi pentru capital de lucru” este destinată susținerii financiare a unităților economice a căror activitate a fost afectată direct sau indirect de răspândirea virusului SARS-CoV-2 sau a căror activitate a fost interzisă prin ordonanţe militare pe perioada stării de urgenţă sau îngrădite pe perioada stării de alertă.

De remarcat este faptul că ministrul PNL al Antreprenoriatului și Turismului a reușit, în această săptămână, să deblocheze situaţia celor aproximativ 3.000 de beneficiari care nu își primiseră până acum sumele cuvenite.

Astfel, în cel mai scurt timp posibil, vor fi finalizate toate plățile rămase încă restante, ceea ce va permite antreprenorilor să își redimensioneze strategia viitoare, să susțină plata salariilor angajaților, precum și să facă noi investiții.

Aplicanții admiși trebuie să semneze electronic documentele aflate în aplicația informatică aferentă programului și să reîncarce actele semnate, împreună cu dovada cofinanțării, în termen de 20 de zile de la primire. Este foarte important ca beneficiarii să se
se încadreze în acest termenul procedural, pentru fi  evitate situaţiile nedorite de respingere la finanţare din acest motiv.

Consider pozitiv că, în acest program de sprijin, s-au înregistrat 22.226 cereri de finanţare, din care, până la data de 10 decembrie 2021, au fost achitate deja 13.836 de contracte. 

În concluzie, după cum a promis încă de acum doi ani, de la începutul pandemiei, Guvernul PNL s-a ținut de cuvânt în fața românilor, adoptând cele mai oportune sisteme de sprijinire a populației și a mediului economic, astfel încât să depășim cu bine și fără pierderi această perioadă dificilă.

Deputat PNL Cluj,
CRISTINA BURCIU

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS