Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

14
Fri, Jun
100 New Articles

Cristina Burciu, PNL: Banca Europeană de Investiții sprijină construcția Spitalului Regional de Urgență Cluj

PNL
Typography

O delegație a Băncii Europene de Investiții (BEI), condusă de vicepreședintele Christian Kettel Thomsen, a fost prezentă zilele trecute la București, pentru a discuta  serie de elemente privind sprijinul acordat României pe diferite sectoare de interes major. Una dintre pricipalele direcții de acțiune ale participării BEI în țara noastră este ajutorul oferit pentru construirea celor trei spitale regionale de urgență, din Cluj-Napoca, Iași și Craiova.

Cu acest prilej, s-a discutat despre progresele însemnate făcute în ultima perioadă în edificarea acestui obiectiv de investiții extrem de important pentru toată Transilvania, după aprobarea contractului de finanțare dintre România și Banca Europeană de Investiții, în valoare de 305 milioane de euro, pentru realizarea Spitalului Regional de Urgență Cluj.

Spitalul Regional de Urgență Cluj va fi construit pe conceptul de clădire verde, sustenabilă, durabilă, cu un impact minim asupra mediului înconjurător.

Obiectivul va avea o eficiență energetică ridicată, consum de apă redus, confort interior sporit și emisii reduse de noxe. Investiția, în valoare de circa 500 milioane euro, va fi realizată într-o perioadă de maxim șapte ani. Dotarea va fi de cea mai înaltă performanță, dispunând de cele mai moderne echipamente tehnico-științifice și aparatură medicală de ultimă generație.

Banca Europeană de Investiții susține în România proiectele care reduc decalajele de dezvoltare regională, consolidează competitivitatea economică și îmbunătățesc nivelul de trai al populației. Împrumuturile acordate României din 1991 până în prezent sunt în valoare de peste 16 miliarde euro.

Delegația BEI a apreciat, totodată, progresul făcut de țara noastră în ceea ce privește cele patru instrumente financiare din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în valoare de 1,2 miliarde de euro, ceea ce reprezintă 95,8% din suma totală.

Deputat PNL Cluj,
CRISTINA BURCIU

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS