Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

14
Fri, Jun
100 New Articles

Cristina Burciu, PNL: Obligațiile fiscale ale salariaților societăților de prestări de servicii transnaționale, anulate de o lege inițiată de PNL

PNL
Typography

În calitate de for decizional, Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege pentru anularea unor obligații fiscale și pentru modificarea unor acte normative, prin care se rezolvă o problemă rămasă în suspensie încă de acum șapte ani.

Concret, legea inițiată de parlamentarii PNL are ca obiect de reglementare anularea unor obligaţii fiscale, precum şi modificarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal şi a Legii nr.16/2017 privind detaşarea salariaţilor în cadrul prestării de servicii transnaţionale.

Actul normativ vizează, printre altele, anularea diferenţelor de obligaţii fiscale principale şi/sau obligaţii fiscale accesorii, stabilite de organul fiscal prin decizie de impunere emise şi comunicate contribuabilului, ca urmare a reîncadrării sumelor reprezentând indemnizaţii sau orice alte sume de aceeaşi natură, primite pe perioada delegării, detaşării sau desfăşurării activităţii pe teritoriul altei ţări, de către angajaţi ai angajatorilor români care şi-au desfăşurat activitatea pe teritoriul altei ţări, aferente perioadelor fiscale cuprinse între 1 iulie 2015 şi data intrării în vigoare a prezentului proiect şi neachitate.

Practic, după promulgarea și intrarea în vigoare a acestei legi, transportatorilor nu li se vor mai impozita diurna și, în plus, diurnele impozitate în perioada 2015-2020 vor fi amnistiate.

Consider lăudabil faptul că, pe lângă amnistia fiscală pentru diurne, noua lege va clarifica în mod echitabil legislația fiscală, în cazul delegării, detaşării şi deplasării în străinătate a angajaților.

Pe fondul aportului direct la creșterea economiei naționale, sectorul prestărilor de servicii și transporturilor este în prezent esențial pentru România. Proiectul de lege propus de parlamentarii liberali vine în sprijinul angajaților, prin reglementarea cadrului legal predictibil privind prestațiile suplimentare primite de angajați în baza clauzei de mobilitate. Astfel, vor fi acoperi diurnele netaxabile reîncadrate de organismele financiare, din iulie 2015 și până în prezent, în venituri salariale taxabile.

Salut votul covârșitor al acestui act normativ îndelung așteptat de beneficiari, în majoritate din domeniul construcțiilor, transporturilor rutiere și comerțului, cu atât mai mult cu cât impozitarea diurnelor era extrem de dificil de suportat de către agenții economici de profil, mai ales în ultimii doi ani ai pandemiei.

Deputat PNL Cluj,
CRISTINA BURCIU

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS