Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Jul
82 New Articles

Cristina Burciu, PNL: 15 ani în Uniunea Europeană

PNL
Typography

Plenul Parlamentului României a fost săptămâna trecută gazda unui eveniment solemn și aniversar, cu prilejul aniversării a 15 ani de la aderarea țării noastre la Uniunea Europeană.

Aș vrea să subliniez că ședința solemnă comună a celor două camere parlamentare a avut un rol pozitiv, cel de a oferi recunoașterea binemeritată a prezenței României ca membru al Uniunii Europene.

Chiar dacă mai sunt sceptici, în privința avantajelor obținute de noi prin acest statut, este evident că ne merităm prezența în Europa Unită, continuând astfel demersurile permanente ale statului român, pentru democrație, prosperitate, libertate și demnitate.

Sunt convinsă că, având calitatea de membru în Uniunea European, dar și în NATO și celelalte organisme europene de prim rang, vom putea mult mai ușor să finalizăm construcția statului modern, de drept și democratic.

Trebuie să recunoaștem că în acești 15 ani am făcut pași uriași în dezvoltarea generală a țării, dar și în ceea ce privește progresul oamenilor. Am reușit, în această perioadă, să diminuăm foarte multe dintre efectele nefaste cu care ne-am confruntat anterior aderării, și anume sărăcia populației, abandonul școlar, șubrezirea clasei de mijloc, neparticiparea civică la viața comunității. La toate aceste capitole stăm, fără îndoială, sensibil mai bine decât înaintea momentului oficial al aderării, 1 ianuarie 2007.

Întărirea instituțiilor publice și a statului de drept, precum și investițiile în sănătate, educație, infrastructură și serviciile publice, trebuie să fie de acum înainte principalele preocupări ale decidenților politici și a Guvernului Nicolae Ciucă. Doar așa vom putea face pași sustenabili spre realizarea proiectului României moderne, europene și democratice, după acești 15 ani.  

Sunt convinsă că avem nevoie de poziții ferme și demne, atât în cadrul instituțiilor Uniunii Europene, cât și în Alianța Atlanticului de Nord, a cărei parte suntem. Naționalismul extremist, construit meticulos și indus în mod voit în rândul conștiinței colective, trebuie să fie transpus într-un patriotism veritabil și credibil, atât pentru români, cât și pentru partenerii noștri externi.

Deputat PNL Cluj,
CRISTINA BURCIU

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS