Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

Cristina Burciu, PNL: Ministerul Educației a dublat bursele sociale ale elevilor

PNL
Typography

Ministerul Educației a extins perioada de depunere a cererilor în vederea acordării burselor școlare cu două săptămâni, respectiv până în data de 14 februarie a.c.. Potrivit ordinului de ministru emis în acest sens, s-au modificat și completat criteriile de acordare a burselor.

Astfel, toți elevii care au beneficiat de burse sociale în semestrul I vor primi în continuare aceste burse, dar în cuantum dublat, de la 100 de lei/lună la 200 de lei/lună. În plus, de noile valori ale burselor vor beneficia și elevii care depun solicitări doveditoare, care să ateste că se încadrează în criterii, raportat la venitul minim net pe economie actualizat pentru anul 2022 (1.524 lei), față de cel de anul trecut - 1.386 lei.

Conform aceluiași act normativ, lista documentelor justificative a fost simplificată, iar acestea își păstrează valabilitatea pentru întreaga durată a anului școlar, dacă au fost depuse în primul semestru pentru obținerea bursei sociale.

De remarcat este faptul că beneficiarii burselor sociale sunt elevii orfani, cei aflați în întreținerea unui singur părinte, precum și cei abandonați de părinți și care sunt în plasament, banii acordați acestor categorii de elevi nefiind condiționate de limite ale veniturilor.

De asemenea, mai au dreptul la bursa socială elevii din mediul rural care învață într-o altă localitate decât cea de domiciliu, tot în regim necondiţionat de limite de venit.

Nu în ultimul rând, ordinul privind reglementarea criteriilor pentru acordarea burselor a adus, tot ca element de noutate, posibilitatea de acordare a burselor în primul semestru și pentru elevii din clasa a IX-a.

Ministerul Educației va asigura plata tuturor burselor destinate elevilor, de la bugetul de stat, prin bugetul propriu al ministerului, în vederea aplicării unitare la nivelul tuturor unităților de învățământ din țară.

Consider că, prin această nouă reglementare, Ministerului Educației își atinge pe deplin obiectivul de stimulare și motivare a elevilor pentru actul învățării și obținerii de performanțe școlare, susținând material, în același timp, elevii din categoriile vulnerabile, care au cu adevărat nevoie de aceste sume de bani.

Deputat PNL Cluj,
CRISTINA BURCIU

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS