Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Mon, May
88 New Articles

Cristina Burciu, PNL: Susținerea antreprenoriatului și a turismului vor contribui decisiv la dezvoltarea economică

PNL
Typography

Guvernul României dorește să revitalizeze anumite proiecte rămase în suspensie din anii trecuți, dar și să demareze programe noi, în scopul dezvoltării mediului de afaceri autohton, îndeosebi pe segmentul de antreprenoriat și turism.

Unul dintre planurile Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului (MAT) este legat de resuscitatea programului pentru inițiative noi în afaceri, „StartUp Nation”, precum și inițierea de la  zero a unor idei noi, care să susțină atât oamenii cu strategii adecvate de business, cât și clasa de mijloc.

Astfel, se are în vedere reluarea „StartUp Nation”, pornind de la premisa că cele două ediții anterioare, din 2017 și 2018, au creat peste 45.000 de noi locuri de muncă, din care peste 30.000 din rândul absolvenților, șomerilor sau persoanelor defavorizate. De asemenea, sprijinul financiar destinat beneficiarilor primelor două ediții a condus la o rată de supraviețuire a afacerilor de peste 99%. Este, așadar, o decizie excelentă privind încurajarea românilor de a se lansa în antreprenoriat.

O altă optică a ministrului liberal se va axa pe reluarea programului privind internaționalizarea produselor și serviciilor românești, atât pentru turism, cât și pentru celelalte domenii antreprenoriale, proiectul de act normativ fiind în procedură de transparență decizională pe site-ul ministerului.

Reprezentanții Executivului vor așeza la masa dialogului mediul privat, mediul academic, autoritățile publice locale și centrale, precum și societatea civilă, pentru a discuta punctual toate demersurile ce vor fi lansate în acest an. Intenția ministerului de resort este de a stabili, împreună cu toți factorii abilitați în domeniul dezvoltării afacerilor, atât prioritățile la nivel național, cât și direcțiile de dezvoltare ale unui ecosistem al inovării, absolut necesar evoluției pozitive a economiei.

PNL mai intenționează să intervină, prin pârghiile legale aflate la dispoziția Guvernului, în situațiile care presupun acțiunea statului în ceea ce privește rezolvarea problemelor cu care se confruntă mediul privat și societatea civilă. În același timp, conducerea Ministerului Antreprenoriatului și Turismului nu își propune să folosească metode de suprareglementare, prioritare fiind rezolvarea restanțelor existente în domeniu, urmată de inițierea a 12 noi programe în acest an.

Salut deschiderea PNL pentru soluționarea nevoilor existente în prezent în ceea ce privește mediul antreprenorial și turismul, fără îndoială domenii cheie în ceea ce înseamnă dezvoltarea economică a țării.

Deputat PNL Cluj,
CRISTINA BURCIU

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS