Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

24
Wed, Apr
109 New Articles

Drept la replică

PNL
Typography

Pentru că în ultima perioadă în mediul online au apărut informații neadevărate, inexacte, insuficient documentate, ne vedem nevoiți să formulăm în cele ce urmează o serie de precizări.

Referitor la articolul publicat în Turda News la data de 17.01.2021, având titlul: PMP Turda: Managerul Matei Cristian trebuie demis, pentru că nu a fost în stare să implementeze la timp proiectele făcute de angajații Primăriei, venim cu o serie de lămuriri menite să demaște campania de denigrare a consilierului PMP.

Considerații de ordin general:

Ne exprimăm suprinderea față de afirmațiile inserate în conținutul articolului de către consilierul local președinte al PMP Turda - Adrian NAP din următoarele motive:

  • aveam convingerea că un consilier local înainte de a face afirmații publice tendențioase și neconforme cu realitatea despre proiectele promovate de primarul municipiului Turda, (proiecte analizate și aprobate inclusiv de Consiliul Local al municipiului Turda), are bunul simț de a se informa în prealabil asupra situației concrete și a datelor reale în legătură cu stadiile fizice și perioadele de implementare, dar se pare că realitatea este alta. Drept dovadă, grupul PMP prin consilier Nap Adrian publică informații neconforme cu realitatea doar pentru a ataca persoana primarului;
  • mai mult, în data de 04.01.2022, începând cu ora 8:27 au fost transmise tuturor consilierilor locali în funcție din Consiliul Local al municipiului Turda situațiile proiectelor în derulare și proiectelor noi depuse pentru finanțare pe toate tipurile de surse de finanțare existente, inclusiv a proiectelor noi în pregătire pentru depunerea pe PNRR/POR/POS imediat ce aceste axe de finanțare vor fi deschise de finanțator – (sunt atașate Anexele 1 – 7 cu titlurile proiectelor și stadiul în care acestea se află;)
  • constatăm faptul că dintre toate aceste proiecte enumerate în Anexele 1-7 în număr total de 85 de proiecte de investiții - NU reușim să identificăm niciun proiect care să fie promovat din inițiativa grupului PMP.    
    • un număr de 4 proiecte cu finanțare POR finalizate
    • un număr total de 25 de proiecte în implementare cu finanțare asigurată;
    • un număr de 11 proiecte înscrise în Lista sinteză a CNI pentru finanțare din care 3 proiecte redepuse la finanțare pe Programul Anghel Saligny;
    • un număr de 45 de proiecte noi propuse pentru finanțare pe toate programele aplicabile
    • un număr de 7 proiecte în curs de elaborare SF/DALI prin GDL – Grupul de Dezvoltare Locală;
  • mai mult, o centralizare a inițiativelor/propunerilor de proiecte de hotărâri ale grupului PMP depuse la secretariatul  Consiliului Local Turda ne arată că în cursul anului 2021 au înaintat un număr de 10 proiecte de hotărâri – dintre care doar 1 (unul) fiind proiect de investiții – de inființare a unui Centru Multifuncțional pe str. Nicolae Teclu – deși acest tip de proiecte sunt deja elaborate de către executiv și se află în diverse stadii de finalizare a documentațiilor tehnice SF/DALI pentru depunere la finanțare prin GDL – Grupul de Dezvoltare Locală.

ÎN CONCLUZIE: informațiile prezentate anterior ne obligă să afirmăm că implicarea grupului de consilieri PMP în promovarea de proiecte de investiții  necesare pentru dezvoltarea sustenabilă a municipiului Turda este la aceasta dată  INEXISTENTĂ.

Primarul municipiului Turda, președintele organizației PNL Turda, Cristian Octavian Matei: Sunt contrariat de faptul că ori de câte ori în calitate de primar convoc o ședință de îndată a Consiliului Local sunt asaltat de întrebări din partea grupului PMP legate de necesitatea convocarii de urgență a ședinței, deși consilierii locali sunt remunerați generos pentru o activitate de maxim o oră lunar cât durează ședințele de consiliu, iar rolul lor este de a se implica activ cât mai mult în susținerea dezvoltării municipiului Turda, astfel încât prezența de 15 minute la o ședință online nu ar trebui să fie atât de deranjantă pentru unii consilieri locali.

Considerații de detaliu:

Orice proiect de investiții în derulare este gestionat printr-un contract de finanțare (semnat de UAT Municipiul Turda cu finanțatorul ) și un contract de proiectare și execuție lucrări (încheiat în urma unor proceduri de licitație conform legii) inclusiv actele adiționale încheiate care stabilesc condițiile tehnico-economice de realizare  a investiției acceptate de părțile contractante, inclusiv termenele de finalizare. A afirma că sunt proiecte care nu s-au implementat la timp din vina primarului reprezintă o aberație atâta timp cât proiectele în cauză sunt în termen și clauzele contractuale sunt respectate.

Strict legat de proiectele enumerate de către consilierul local Nap Adrian situația actuală a termenelor de finalizare conform contractelor și actelor adiționale este următoarea:

Termen de finalizare:

1. Extindere și reamenajare Parc zoologic și de agrement Turda - 31.12.2023
2. Modernizarea coridorului de mobilitate urbană integrată în zona de est a orașului Turda - 31.12.2023
3. Revitalizarea spațiului pietonal din centrul istoric al orașului Turda, construire autobază și amenajare Park&Ride - 28.02.2023
4. Modernizarea coridorului de mobilitate urbană integrată în zona de vest a orașului Turda - 30.09.2022
5. Modernizarea coridorului de mobilitate urbană integrată în zona de centru a orașului Turda - 30.11.2022
6. Modernizarea coridorului de mobilitate urbană integrată în zona industrială a orașului Turda - 30.09.2022
7. Regenerarea zonei Obelisc Mihai Viteazu prin crearea unui nou parc public în municipiul Turda - 31.12.2023

Conform termenelor de finalizare precizate anterior fiecare proiect este în perioada de implementare în conformitate cu clauzele contractelor în derulare și a actelor adiționale încheiate.

La această dată nu sunt temeri legate de o eventuală nefinalizare a vreunui proiect în termenele convenite.

Din nou constatăm faptul că afirmațiile consilierului Nap Adrian sunt mincinoase și neconforme cu datele comunicate oficial tuturor consilierilor locali în funcție.

Contractele de finanțare și actele adiționale încheiate sunt documente publice care pot fi consultate, dar domnul consilier continuă să emită în spațiul public afirmații neconforme cu realitatea, deși a primit adresa nr.142/DSDL din 03.01.2022 în care sunt detaliate toate termenele de finalizare a proiectelor în derulare.

Primarul municipiului Turda, președintele organizației PNL Turda, Cristian Octavian Matei: Solicit în mod special reprezentanților mass media, dar și membrilor Consiliului Local al municipiului Turda ca înainte de a emite în spațiul public diverse acuzații și afirmații care nu sunt fundamentate tehnico-economic în ceea ce privește termenele de implementare, proiecte de investitii, stadiile fizice, să se informeze la Direcțiile de specialitate din Primărie (Direcția Strategie și Dezvoltare Locală, Direcția Economică, Direcția Tehnică și Direcția Impozite și taxe pentru partea de venituri) unde personalul executiv competent le poate pune la dispoziție orice informație publică privind aspectele menționate anterior astfel încât, să poată transmite în spațiul public informații corecte și complete despre activitatea autorității publice locale în ceea ce privește toate domeniile de activitate.

Asigur din nou toți cetățenii municipiului Turda că întreaga mea activitate în funcția de primar este canalizată spre dezvoltarea rapidă și susținută a municipiului nostru și diminuarea, chiar eliminarea tuturor problemelor preluate de la predecesorii mei, în special la nivelul infrastructurii.

 

Consilierii organizației PNL Turda

 

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS