Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

24
Fri, May
98 New Articles

Cristina Burciu, PNL: Românii din zona rurală vor beneficia de asistență medicală de specialitate

PNL
Typography

Populația din mediul rural va beneficia în scurt timp de servicii medicale integrate, în urma unui proiect derulat de Guvern, în următorii trei ani. Acest demers presupune înființarea a peste 200 de centre comunitare integrate, în care vor funcționa cabinetele medicale, îndelung așteptate în localitățile de la țară, unde nu există astfel de servicii sau ele funcționează parțial.

Programul guvernamental este în fază de implementare, până în prezent fiind deja elaborat  Manualul Centrelor Comunitare Integrate, care urmează a fi propus pentru finanțare din fondurile distribuite prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Potrivit acestui program, cele 200 de centre comunitare integrate vor fi deservite de specialiști, nu doar din medicină: medici de familie, medici specialiști, rezidenți, psihologi sau consilieri școlari.

Aceștia vor fi la dispoziția cetățenilor care au diferite probleme și nevoi, împreună cu asistentul medical comunitar și asistentul social.

Conform estimărilor Guvernului, în prezent România are aproximativ 949 de comunități din mediul rural considerate vulnerabile din punctul de vedere al asistenței medicale primare. Punerea în practică a investițiilor respective va scoate din izolarea medicală sute de mii de oameni, care vor avea acces direct la serviciile de sănătate indispensabile, monitorizare, tratament, consultații și alte forme de sprijin.

Consider apreciabil că derularea acestui obiectiv important de investiții va aduce lumina pe chipurile celor 47% dintre românii care locuiesc în comunitățile rurale mici, respectiv posibilitatea de a primi îngrijiri medicale de specialitate în aceste centre comunitare, aidoma locuitorilor din mediul urban.

Este lăudabil acest deziderat de înființare a centrelor comunitare în România rurală, deoarece astfel va fi valorificată unica șansă ca oamenii din zona rurală să beneficieze de asistența medicală completă absolut necesară, fapt ce înseamnă atât economisirea de timp și bani, cât și mult mai multe vieți salvate.

Deputat PNL Cluj,
CRISTINA BURCIU

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS