Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

14
Fri, Jun
100 New Articles

Cristina Burciu, PNL: 32 de ani de la Revoluţia Română din decembrie 1989

PNL
Typography

Se împlinesc 32 de ani de la zilele fierbinţi din decembrie 1989, atunci când românii şi-au luat propria soartă în mâini şi au răsturnat regimul totalitar care ne-a îngrădit pentru prea mult timp dreptul la opinie, conştiinţă, libertate și liberă circulaţie. Se cuvine să rememorăm cu respect şi plecăciune jertfa sutelor de eroi care au trecut în nefiinţă atunci, pentru ca românii să scape de dictatură şi să poată oferi un viitor european, democratic şi civilizat copiilor noştri.

Îmi exprim gratitudinea faţă de poporul român, artizanul acelor zile sângeroase din decembrie 1989, poate uneori pe nedrept uitate în zilele noastre.

Un contemporan spunea admirabil despre Revoluţia Română că a fost „miracolul unei tardive mântuiri”, iar făptuitorii ei au scăpat poporul român de ridicol şi grotesc. Pe de altă parte, sunt demne de dezaprobare acele atitudini extremiste, de dezbinare socială, politică şi culturală, a celor care susțin că în decembrie 1989 a fost doar o simplă lovitură de stat.

Consider că istoricii au primul cuvânt în a face lumină referitor la adevărul din aceste zile. Opinia majoritară este însă aceea că în decembrie 1989 a  fost o revoluţie autentică şi nu o lovitură de stat, şi că revoluţia  a fost  anticomunistă, şi nu doar anticeauşistă. Cred că toți trebuie să fim recunoscători pentru sacrificiul celor care au făcut posibil să fim acum cetăţeni europeni

Consider că Revoluția din 1989 trebuie să fie continuată zilnic, de fiecare dintre noi, dar de această dată în mod pașnic, pentru că, așa cum bine spunea un alt contemporan, „Revoluția din 1989 ne-a oferit libertatea, dar nu și instrucțiunile de utilizare a ei”!

Deputat PNL Cluj,
CRISTINA BURCIU

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS