Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

29
Wed, Jun
103 New Articles

Cristina Burciu, PNL: În noua sesiune parlamentară vor fi puse bazele aplicării Programului de guvernare al PNL

PNL
Typography

În această săptămână a început noua sesiune parlamentară în care Partidul Național Liberal și-a stabilit mai multe obiective importante pentru bunul mers al țării și aplicarea programului de guvernare.

O primă preocupare a PNL este legată de analizarea proiectelor legislative aflate în acest moment în fluxul parlamentar, respectiv respingerea tuturor inițiativelor legislative depuse în legislatura trecută. Acestea nu își mai au acum rostul, sunt de neaplicat și vor fi eliminate, deoarece afectează punerea în practică a programului de guvernare al actualei coaliții. În Legislativ există în prezent sute de propuneri legislative fără obiect de activitate, care vor fi supuse treptat procedurilor legale de respingere.

În paralel, parlamentarii liberali, alături de colegii din celelalte partide ale majorității, vor lucra la dezbaterea și adoptarea ordonanțelor de urgență emise atât de către Guvernul Ludovic Orban, cât și de către noul cabinet Florin Cîțu.

Un alt obiectiv prioritar al PNL în acest început de an este punerea în acord a proiectelor legislative declarate neconstituționale cu prevederile Constituției României. De asemenea, mai sunt corecții de rezolvat în ceea ce privește actele normative din domeniul justiției, concomitent cu adoptarea unor noi proiecte de lege raportate la cerințele de funcționare ale unei justiții independente, în conformitate cu recomandările Comisiei de la Veneția și Comisiei Europene, cuprinse în raportul MCV. Desigur, în zilele viitoare vom dezbate și vota Legea bugetului de stat și Legea bugetului asigurărilor sociale pentru acest an, imediat ce guvernul le va finaliza, cel mai probabil săptămâna viitoare.

Nu în ultimul rând, vom aduce îmbunătățiri din punct de vedere parlamentar legislației pensiilor și a salarizării personalului bugetar, care sunt cuprinse în previziunile programului nostru de guvernare.

În ceea ce mă privește, voi acționa în vederea simplificării și optimizării legislației pentru români, în general, și pentru clujeni, în special. În mandatul trecut, activitatea mea politică și parlamentară s-a axat îndeosebi pe rezolvarea problemelor comunității și a oamenilor, indiferent de opțiunile lor politice, iar acest deziderat va fi continuat și în noua legislatură.

Deputat PNL Cluj,
CRISTINA BURCIU

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS