Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

18
Thu, Apr
115 New Articles

Cel mai slab Consiliu Local de la Campia Turzii este cel din mandatul actual

Diverse
Typography

Aceasta este ideea pe care o răspândesc în spaţiul public cei care, din multitudinea de posibilităţi pe care le aveau la dispoziţie, au ales să urmeze calea deschisă de Mişcarea Populară.

"Umblă vorba prin sat că este cel mai slab Consiliu Local pe care l-a avut Câmpia Turzii după 1990", spunea preşedintele Mişcării Populare Câmpia Turzii, Marian Morar, cel care se arăta convins că formaţiunea pe care o reprezintă va propune oameni de valoare pentru forul deliberativ local, mai exact că "în legislatura 2016-2020 Mişcarea Populară va conta cu calitatea consilierilor".

Marian Morar nu doar că a încercat cu degetul valul aprecierilor la adresa forului deliberativ local de la Câmpia Turzii, dar chiar a plonjat în comparaţii care să discrediteze actualul Consiliu local de la Câmpia Turzii, în balanţă preşedintele MP Câmpia Turzii punândnimic altceva decât feţele celor din Mişcarea Populară: "Faţa multora din cei prezenţi emană mult mai multă inteligenţă decât unii consilieri care ne reprezintă şi contează în Consiliul Local. Peste 80% din membrii Mişcării Populare ar reprezenta fără inhibiţie sau ruşine un post de consilier şi 3-4 ar putea fi primari 100% mai buni decât cei care ne conduc acuma".

Autodeclarat băsist fără rezerve, Rareş Rusu - actual reprezentant al MP în cadrul Consiliului Judeţean Cluj - îi ţinea isonul lui Marian Morar, doar că la un alt nivel administrativ.

"Avem cel mai slab Consiliu Judeţean şi cea mai proastă administraţie pe care acest judeţ a avut-o", spunea Rareş Rusu argumentându-şi afirmaţiile până la a aprecia că USL trăieşte bine mersi la Cluj: "PSD, care niciodată n-a câştigat Clujul, dă de bună voie funcţia de preşedinte de Consiliu Judeţean şi de vicepreşedinte PNL-ului. USL la Cluj trăieşte şi trăieşte foarte bine. Au împărţit bugetul în scop strict electoral cum şi-au dorit ei, fără să ne întrebe şi pe noi. Toate proiectele Consiliului Judeţean sunt în aer: pista aeroportului, centrul de deşeuri, spitalul regional de urgenţă...". Poate şi de aceea Rusu avea şi o satisfacţie: "85% din oamenii care au venit la Mişcarea Populară nu au mai făcut politică şi e un lucru bun pentru că năravurile trebuie să se schimbe, dar cu oameni care nu au mai făcut politică".

Despre Consiliul Local de la Câmpia Turzii, însă, Marian Morar nu contenea să facă aprecieri: "Nu-mi dau seama dacă există opoziţie. Unii şi-o asumă dar n-o fac, alţii o fac dar nu şi-o asumă". În schimb, oricât de prost, de slab, de nepotrivit este Consiliul Local de la Câmpia Turzii în opinia celor de la MP Câmpia Turzii, Marian Morar nu a uitat cum cămaşa e mai aproape decât haina, sau cum ai noştri sunt mai deştepţi decât ai lor aşa că a precizat: "Bretoiu are atitudini bine punctate în Consiliul Local", Horaţiu Bretoriu fiind, alături de Cornelia Pantea, (doi foşti pedelişti) actualii reprezentanţi ai Mişcării Populare în Consiliul Local Câmpia Turzii.

Invitată să ia cuvântul, Cornelia Pantea a precizat din start că "Mă abţin de la comentariile despre calitatea Consiliului Local" şi a preferat să aducă în discuţie un alt aspect, anume intenţia de promovare a femeii în politică: "Îmi doresc în oraş şi în partid ca doamnele să ajungă în faţă cândva. Sunt convinsă că se va promova femeia. Şi femeia ştie să facă politică. Dacă suntem mai discrete, nu înseamnă că nu avem un cuvânt de spus".

La rândul său, Horaţiu Bretoiu a preferat un ton uşor mai temperat - poate chiar şi datorită faptului că încă mai are o pâine de mâncat alături de colegii consilieri locali din actualul mandat. "Consiliul Local e format din oameni mai buni sau mai puţin buni. Nu trebuie judecaţi tranşant, mai fac şi greşeli dar şi lucruri bune. Asta se poate îmbunătăţi. Nu ne dorim să îi trântim pe ceilalţi" spunea reprezentantul MP în forul deliberativ local de la Câmpia Turzii în timp ce aprecia că "Joaca politică pare ca o joacă de copii: fug două găşti de cartier una după alta. Când se întâlnesc îşi dau în cap. Nu e în regulă!".

Într-un astfel de context Horaţiu Bretoiu consideră că "trebuie să dăm ceva mai bun decât este", astfel trăgând uşor focul sub oala puţin plină a Mişcării Populare cu afirmaţii gen "să demonstrăm cetăţenilor că acest partid îşi face treaba" sau "trebuie să demonstrăm că suntem mai buni", afirmaţii peste care consilierul local a presărat şi nişte motivaţionale, pentru gust (gustul puterii), de tipul "Mă bucur alături de voi că suntem o echipă şi putem să mergem împreună în continuare, şi surprizele vor veni, într-adevăr!".

Şi într-un final, până şi Marian Morar a mai dat jos de pe umăr înverşunarea şi şi-a mărturisit credinţa cum că "Sunt consilieri buni şi în alte partide, dar din păcate Consiliul Local e populat şi de anumite specimene", fără, însă, a da exemple privind "specimenele" la care se referă.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS