Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

16
Tue, Apr
105 New Articles

PSD Turda cere Consiliului Local alocarea unei sume mai mari pentru reabilitarea strazilor

Diverse
Typography

- comunicat -
PSD Turda solicită Consiliului Local alocarea unei sume mai mari pentru reabilitarea străzilor din oraș, din banii primiți de la Guvernul României prin rectificarea bugetară din luna august.

Așa cum am arătat prin comunicatele noastre de presă din zilele trecute, am depus mari eforturi pentru ca aceste sume să fie prevăzute pentru Bugetul municipiului Turda. De aceea, nu ne este indiferentă utilizarea acestei sume de circa 92 de miliarde de lei vechi provenite din cote și sume defalcate din impozitul pe venit (30 de miliarde) și sume defalcate din TVA (aproape 62 de miliarde).

În urma consultărilor din cadrul PSD Turda, specifice perioadei anterioare fiecărei ședințe de Consiliu Local, am constatat împreună cu consilierii din partidul nostru că proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului local prevede suma de doar 2 milioane RON, mai exact 2.010.000 lei, pentru cheltuieli materiale străzi, o sumă prea mică. Această sumă ar urma să fie adăugată celei de 2.285.000 lei alocată inițial, la adoptarea bugetului local pe 2015. În acest an au fost reabilitate străzile Argeșului, Alexandru Fărcășan, Hațegului, Zorilor, Izvor, a fost finalizată Primăverii și asfaltate porțiuni de 25 de metri pe străzile care dau în DN 1, la intersecțiile cu acesta. Însă acele lucrări, mare parte începute anul trecut și care s-au aflat în continuare în acest an, au beneficiat de un rest de 4,8 milioane lei din 2014. De aceea, noi considerăm că ar trebui investiți în infrastructura rutieră a orașului cel puțin jumătate din banii primiți.

Dacă prin rectificarea bugetară de mâine, 12 august 2015, se va aproba alocarea a doar 2,01 milioane lei, suma alocată sectorului "Străzi" din Turda ar ajunge abia la 4.295.000 lei, ceea ce reprezintă mai puțin de jumătate din banii pe care anul trecut SC Domeniul Public Turda i-a folosit pentru reabilitări și asfaltări.

Prin urmare, solicităm public alocarea unei sume mult mai mari cu ocazia acestei rectificări bugetare, care ar putea fi ultima din acest an, cel puțin cu o sumă atât de importantă (cea mai mare acordată unei localități din județul Cluj de Guvernul Ponta). Amintim că, așa cum s-a arătat în mass media locală în ultimele zile, însuși primarul Ștefănie promitea în ultima conferință de presă alocarea unei sume de nivelul unui milion de euro (circa 4,41 de milioane de lei). Același primar spunea într-un interviu acordat în luna martie unui ziar clujean că "120 de miliarde de lei ar fi intrat pe activităţi investiţionale de modernizări stradale în acest an", dacă bugetul local nu ar fi fost "vitregit de 120 de miliarde de lei, comparativ cu anul 2014". Acum, când mare parte a acestor sume au fost alocate municipiului, doar 20 de miliarde se propun pentru modernizări stradale. Considerăm acest lucru ca fiind în totală neconcordanță cu doleanțele și prioritățile cetățenilor acestui municipiu care, pe orice căi, solicită asfaltări și modernizări ale drumurilor din Turda.

Această intervenție publică a noastră nu are nici un alt scop decât acela de a veni în întâmpinarea dorințelor cetățenilor din acest municipiu. Cu atât mai mult cu cât, de câteva luni, conducerea SC Domeniul Public Turda nu mai aparține partidului nostru ci aceluia al primarului Tudor Ștefănie. Considerăm ca fiind un lucru firesc, acordarea următoarelor lucrări de modernizare stradală acestei societăți din subordinea Municipiului Turda, indiferent cine o conduce, dacă aceasta prestează lucrări de calitate.

Așa cum știți, la începutul anului 2014, prin președintele PSD Turda, domnul Cristian Matei, am propus să schimbăm destinația banilor din creditul luat pentru blocul „O" pentru a-i folosi la străzi. Nu știm cât s-a respectat din acea Hotărâre a Consiliului Local luată împreună cu colegii din USL, însă știm un lucru: străzile din Turda nu arată cum ne dorim, nu arată cum își doresc cetățenii. Dacă tot nu s-a făcut o dezbatere publică înainte de adoptarea bugetului pe 2015, poate este bine ca măcar în ceasul al 12-lea să alocăm bani acolo unde turdenii așteaptă de la noi să îi alocăm.

Președinte PSD Turda,
Cristian Matei

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS