Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

Scrisoarea deschisa adresata primarului Municipiului Chisinau, Dorin Chirtoaca, de deputatul Mircea Irimie

Diverse
Typography

Stimate domnule primar,
Am primit cu bucurie vestea victoriei categorice pe care aţi reputat-o la alegerile locale din 28 iunie 2015. Vă felicit din toată inima!

Domnule primar,

Victoria dumneavoastră reprezintă o adevărată exorcizare a semnificaţiei zilei de 28 iunie, atunci când comemorăm în fiecare an răpirea Basarabiei şi invazia URSS în estul României.

Și de această dată, basarabenii şi, în special, locuitorii Chişinăului şi-au făcut datoria. Prin votul lor, ei menţin Republica Moldova pe drumul ei firesc, care trebuie să ducă în Uniunea Europeană, alături de România.

Sunt semnatar al Pactului pentru Basarabia din toamna anului 2012 şi membru al Acţiunii 2012 şi mi-am asumat ca ţel politic Unirea. Bineînţeles, dacă şi dumneavoastră, fraţii noştri de dincolo de Prut, veţi dori acest lucru. Sunt bucuros că mulţi dintre studenţii basarabeni de la Cluj au ascultat îndemnul echipei ALDE şi au mers duminică acasă, pentru a vă vota.

Stimate domnule primar,

Dincolo de felicitările de rigoare, cred că a venit vremea unor acţiuni concrete care să sprijine Republica Moldova să avanseze pe drumul său european. Aş dori să găsim împreună cu mediul de afaceri soluţiile pentru a stimula relaţiile economice dintre companiile clujene şi cele din Chişinău. Ne dorim să atragem, împreună, în parteneriat, investiţii străine, să realizăm împreună proiecte finanţate de Uniunea Europeană şi să oferim cetăţenilor din Chişinău şi din Cluj un trai mai bun. Noi, ca reprezentanţi ai Capitalei Europene a Tineretului din acest an, dorim să împărtăşim cu dumneavoastră experienţa noastră în atragerea fondurilor nerambursabile, în dezvoltarea infrastructurii şi în dinamizarea unui oraş în care oamenii să simtă să merită să trăiască, nu doar să locuiască.

În consecinţă, stimate domnule primar, vă propun să stabilim o întâlnire în care să studiem posibilitatea concretă ca aceste idei de mai sus să se transforme în proiecte palpabile.

Încă o dată, vă mulţumesc pentru faptul că nu aţi renunţat la lupta cea dreaptă!

Cu stimă,
Mircea Irimie-Deputat
Copreşedinte ALDE Cluj

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS