Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

Ei sunt liderii noului PNL din comuna Luna | VIDEO

Diverse
Typography

Vineri, 20 martie, de la orele 14.00, sala de şedinţe a căminului cultural Luna a găzduit întâlnire liderilor liberali din comună, în vederea constituirii, în mod oficial, a biroului de conducere a filialei locale a PNL.

În urma algoritmului stabilit la nivel naţional, cei doi copreşedinţi ai noului PNL Luna sunt primarul Laurenţiu Tör (lider al vechiului PNL) şi viceprimarul Aurel Giurgiu (lider al vechiului PD-L).

Evident, fiecare din cele două foste formaţiuni politice trebuiau să prezinte câte o listă. Conform aceluiaşi algoritm a reieşit că pe lista fostului PNL trebuie să fie 9 membri (adică 8 fără Laurenţiu Tör) iar pe lista fostului PD-L trebuie să fie 4 membri (adică 3 fără Aurel Giurgiu).

În consecinţă, de pe lista fostului PNL fac parte (în ordinea alfabetică a numelor):
Lucian Ciobanu
Ghorghe Giurgiu
Mihail Hada
Daniel Păcuraru
Ioan Rus
Vasile Sucală
Alexandru Tomuţa
Voicu Tomuţa
în timp ce de pe lusta fostului PD-L fac parte (tot în ordinea alfabetică a numelor):
Florin Budăcean
Aurel Urcan
Petru Urcan.

În plus, fiecare fostă formaţiune politică trebuia să mai adauge pe listă un membru supleant, aşa că din partea fostului PNL funcţia de membru supleant este deţinută de Maria Hetea, iar din partea fostului PD-L funcţia de membru supleant este deţinută de Constantin Mazăre.

Aşadar, aceştia sunt cei 13 membri (plus cei doi supleanţi, normal) ai noului birou de coordonare a noului PNL Luna.

Invitaţi la constituirea biroului de conducere/coordonare a PNL Luna au fost Cristian Haiduc (co-preşedinte PNL Câmpia Turzii), Mihai Seplecan (co-preşedinte PNL Cluj) şi Bogdan Costea (vicepreşedinte al liberalilor turdeni).

"Conform noului statut al PNL s-a stabilit că birourile locale să meargă după un algoritm stabilit în aşa fel încât să se ia în calcul europarlamentarele. Acolo unde are primar, PNL sau PD-L are 30% şi, de asemenea, se va lua în calcul numărul de consilieri PNL şi PD-L", spunea Laurenţiu Tör menţionând că termenul limită de constituire a birourilor locale este 31 martie.

De asemenea, atât Cristian Haiduc cât şi Mihai Seplecan au avut câteva c8uvinte de adresat celor prezenţi.

Cristian Haiduc:
"S-a luat o decizie, pentru că fuziunea asta nu-a fost uşoară după ce mulţi ani de zile am fost în tabere diferite".
"Întotdeauna o să fie nemulţumiri într-o parte sau în alta, dar cred că criteriile găsite au fost destul de bine alese şi, ca să spunem corect, nicăieri n-o să găseşti nişte criterii care să rezolve toate situaţiile. Dacă ele-s transparente şi se aplică egal la toată lumea, asta e, ne supunem la ele".
"Deci, practic, organul de conducere, când se ia o decizie, fiecare din vechea organizaţie îşi supune în cadrul ei şi cealaltă în cadrul ei şi îmnpreună, cele două, iau decizia. Deci tot birourile permanente locale... Acest comitet local executiv, practic, e un comitet mai restrâns ca să nu adunaţi de fiecare dată toţi oamenii, să faceţi, când sunt nişte decizii".

Mihai Seplecan:
"Mă bucur şi eu foarte mult şi aţi văzut cum a detensionat şi Cristi atmosfera asta care s-a creat, aşa, în ultimii ani de zile, zicând aşa, şi-i bine, acuma sântem toţi colegi aicea, ne înţelegem foarte bine şi la nivel de judeţ".
"Aici este foarte important să se tragă, că dacă au fost voturi şi de o parte şi de alta, că până la urmă, ştim, la ţară, nu merge lumea cu pedeul sau cu peneleul sau cu pesedeul. Mai puţin. Se merge pe prietenii, pe familii, pe ce reprezinţi în comună, ce-ai făcut pentru oameni, ce-ai făcut în continuare şi atunci se poate trage şi se poate obţine".
"Săptămâna trecută am fost prezent la Bucureşti, la şedinţa comună la nivel naţional şi în sondaje avem 44% la nivel naţional. Şi în judeţul cluj, gândiţi-vă, din 75 de comune, astăzi avem 48 de primari, iar din cinci municipii avem trei primării".

Evident, citatele de mai sus sunt fragmente din discursurile celor doi. Însă dacă vreţi să vă bucuraţi în plus de alte secvenţe din discursul lui Mihai Seplecan, de exemplu, în puteţi găsi AICI.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS