Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

27
Fri, May
95 New Articles

PNL-istii turdeni imbie copiii cu pictura ebru si baclavale

Diverse
Typography

Unul dintre momentele distincte în cadrul conferinţei de presă a PNL Turda în care primarul Tudor Ştefănie a anunţat că nu mai vrea să fie primar a fost şi cel al intervenţiei profesorului Călin Felezeu.

Concret, co-preşedintele PNL Turda a continuat spusele celuilalt co-preşedinte - Tudor Ştefănie - privind constituirea comisiilor la nivelul filialei locale a PNL, însă s-a referit şi la intenţia implicării liberalilor în viaţa comunităţii pe filiera cultură-educaţie.

În acest sens Călin Felezeu a precizat că, cel mai probabil, primele acţiuni pe acest tărâm ar fi cele gândite, programate pentru săptămâna "Şcoala Altfel".

"Am primit certitudinea că vor participa - însă vedem unde, că vrem să fie cât mai mulţi elevi din ciclul primar şi gimnazial - doi profesori de pictură ebru, pictură tradiţională otomană. Este pictură pe apă", explica profesorul turdean amintind că intenţia unei astfel de acţiuni este ca profesorii să facă lecţii demonstrative şi să coopteze cât mai mulţi elevi.

Convingerea lui Călin Felezeu că această acţiune va fi un succes la Turda în cadrul săptămânii "Şcoala Altfel" este bazată pe experienţa anului trecut: "Anul trecut am avut un succes extraordinar. Am făcut acest lucru la Cluj, invitaţia fiind făcută de magazinul Cora - şi au participat peste 500 de copii. Dacă stăteam patru zile, patru zile veneau copiii".

În afară de profesorii de pictură ebru, la turda se doreşte şi prezenţa unui maestru cofetar care vine direct din Turcia. "Este specializat în foietaje şi mai ales în baclavale", preciza Călin Felezeu care, totodată, îşi exprima speranţa că, spre deliciul tuturor, în afară de demonstraţiile oferite de maestrul cofetar, activitatea să includă şi o degustare de produse.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS