Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

23
Tue, Apr
110 New Articles

Primăria Turda vrea aplicarea legii. Dar numai selectiv

Editorial
Tools
Typography

Burzuluiala Primăriei Turda a atins, în an electoral, un nou nivel de sfidare a celor care refuză să fie proşti ca oile şi să înghită tot ce li se serveşte prin discursuri anoste, a celor care nu uită cu rapiditatea cu care unii aleşi locali şi-ar dori.

Ei bine, asta se întâmplă, aşa cum prin documente oficiale se consfinţeşte, "din initiativa domnului Primar ec. Tudor Stefanie" (ca aşa se ştie în Primăria Turda să se scrie: fără diacritice, fără virgule). Dar să nu ne pierdem în detalii, că spaţiul e limitat...

Concret, prin proiectul de hotărâre care vizează CAA - "elaborat din initiativa domnului Primar ec. Tudor Stefanie" şi votat de consilierii locali - se solicită CAA ca "intr-un termen de 5 zile de la notificarea prezentei" să transmită un raport.

Chiar dacă ne vine să râdem de documentul care, mai degrabă, s-a notificat pe el însuşi ("notificarea prezentei" şi nu notificarea CAA), iată că magia lui 5 apare din nou. Chiar scriitorul Cornel Udrea glumea, la un moment dat, cum că dacă Dumnezeu a creat lumea în şapte zile, ANAF-ul o evacuează în cinci, iată că şi de această dată cinci-ul e prezent.

Faptul că "Municipiul Turda" vrea să fie informat este cât se poate de în regulă însă faptul că "Primar ec. Tudor Stefanie" ţine un discurs de 16 minute prin care să motiveze iniţierea unui proiect de hotărâre pare suspect din cel puţin două motive: fie primarul insista să îşi expună punctul de vedere cu orice preţ, fie îi lua de nepregătiţi pe consilierii locali şi a considerat că e nevoie să le dea mură-n gură.

Pentru cine n-a înţeles, revenim: e cât se poate de normal ca "Municipiul Turda" să intre în posesia informaţiilor pe care este îndreptăţit să le cunoască. Ce e interesant e demersul în sine într-un context dat!

De ce nu s-a adoptat la începutul fiecărui an o hotărâre similară? Unde erau "prerogativele de control şi informare" în momentul în care director la CAA era pedelistul Alexandru Sabău, cel care le-a spus în faţă consilierilor că legislaţia nu ar prevede prezentarea de rapoarte în faţa fiecărui acţionar în parte, prezentarea în AGA fiind suficientă?

Apoi vă mai amintiţi anul 2013 când frăţia USL-PPDD a schimbat CA-ul de la Salina Turda? Dar, tată de consilier local fiind, Eugen Felezeu şi-a dat demisia din proaspătul CA. Însă la un moment dat - nu neapărat misterios - apare un membru nou: penelista Corina Făgădar. Într-una din şedinţele CA-ului de la Salina Turda (31 iulie 2013) au fost prezenţi cinci (iar?) membri: Vasile Nemeş, Călin Felezeu, Axente Husar, Constantin Costea şi Ioan Niculescu. Corina Făgădar era prezentă în calitate de pretendent la locul liber din CA. Ei bine, în acea şedinţă, potrivit documentelor, Corina Făgădar a fost aleasă în CA cu şase voturi. Deci Corina Făgădar s-a votat pe sine însăşi membru în CA-ul de atunci de la Salina Turda fără să fie membru la momentul votului? Da!

Din moment ce toate numirile în CA-urile de la societăţile subordonate Consiliului Local se făceau prin HCL-uri, unde au fost "Pimar ec. Tudor Stefanie" si "prerogativele de control şi informare a acţionarului"? Sau acţionarul fusese, de fapt, informat dar a lăsat-o aşa cum a căzut pentru că... ?

Deci este aplicarea legii discreţionară şi în funcţie de ce convine la un moment sau altul?

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS