Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

Andrei Suciu plezneşte cu zmetia semantică dinţii rânjiţi galeş-ipocrit ai USR

Andrei Suciu şi microfonul

Agora
Tools
Typography

Şedinţa Consiliului Local Turda din 26 iulie 2018 a fost un adevărat deliciu pentru cei care vor să vadă dincolo de aparenţe şi dincolo de ipocrizia ridicată la nivel de standard de viaţă de către nişte unii pentru care adevăratul temei de existenţă al adevărului este dat de numărul decibelilor.

Autodefinindu-se ca reprezentant al ascoiaţiei T9 din Turda (numele ăsta de asociaţie duce cu gândul la modalitatea de identificare a unui bloc dintr-un cartier muncitoresc, dar... whatever...) Andrei Sicu - fost candidat la funcţia de primar independent (independent se definea pe atunci) - al municipiului Turda a cerut cuvântul în cadrul şedinţei.

Cuvântul i-a fost oferit la punctul “Propuneri, întrebări, interpelări” unde domnul despre care facem vorbire s-a adresat în calitate de reprezentant al asociaţiei civice T9 din Turda.

Poate ar fi cazul - SAU NU - să trecem peste elemente de realitate concretă de tipul celor potrivit cărora preşedintele de şedinţă Adrian Nap (consilier local din partea PMP) i-a cerut vorbitorului să se ridice în picioare în momentul în care se adresează forului deliberativ local al municipiului, invitaţie pe care vorbitorul a declinat-o pe principiul “Nici dumneavoastră nu sunteţi în picioare. De ce să mă ridic?” - principiu susţinut de un fel de “aghiotantă” (că nici nu s-a prezentat nimănui) cu sintagma “Corect!” (poate ne explică doamna în ce constă corectitudinea la care se referă şi cum o argumentează, asta ca vorbitul fără conectarea creierului să nu fie un argument de invocat) - principiu, însă, contracarat de consilierul PRM Doru Anca, cel care, dorind indirect să scoată în evidenţă solemnitatea pe care o presupune o astfel de şedinţă, încerca să explice că invitatul se afla în faţa Consiliului Local, intenţie retezată de acelaşi Andrei Suciu cu un “Îmi pare foarte rău, dumneavoastră staţi jos, aşa pot să stau şi eu”.

Trecând peste acest moment - SAU NU - Andrei Suciu a profitat de prezenţa microfonului în propria-i mână şi s-a exprimat: “Eu vă mulţumesc, domnule primar, pentru lecţia de democraţie pe care ne-aţi predat-o astăzi. Să ştiţi că un ton înalt, ridicat, n-o să ducă pe nimeni să înveţe nimic. Vă mulţumesc tare mult şi felicitări pentru votul pe care l-aţi dat!”...

Păi ia să vedem!...

Îmbrăcată într-un discurs al bunei cuviinţe tivit cu o ironie care s-a dovedit a fi de fapt o cusatură cu aţă albă, intervenţia lui Andrei Suciu s-a concentrat inclusiv pe apostrofarea primarului căruia vorbitorul i-a spus verde-n faţă cum că “un ton înalt, ridicat, n-o să ducă pe nimeni să înveţe nimic”.

Hai serios!

V-aţi paria viaţa pe asta, Andrei Suciu? Întreb pentru prietenii dumneavoastră din USR.

Adică nu mai bine le-aţi explica asta prietenilor dumneavoastră din USR? Cum “care prieteni?”...? Ăia care făceau scandal în parlament, ăia care se dădeau cu fundul de covoarele de pe holurile parlamentului, ăia care au adus scandalul, gălăgia şi nesimţirea - vi-l amintiţi pe Ghinea care arăta muie semne obscene în parlament, nu? - la rang de atitudine de urmat, cei care au dat dracului lupta argumentelor şi au recurs la acţiunea de cea mai joasă speţă - violenţa atitudinală şi verbală - pentru a se manifesta? Cu ei aţi vorbit, lor le-aţi spus asta?

Nu de alta dar să nu considere lumea că aveţi atitudine de ipocrit...

Pentru că altfel nu faceţi decât dovada faptului că sunteţi foarte atent la paiul din ochiul celuilalt, fără să vedeţi stivele de bârne care vă strivesc bunul simţ şi orbesc ochiul vigilent al celor din curtea cărora râdeţi peste gard.

Şi apropo: în spiritul corectitudinii ne arătaţi şi nouă îndemnul adresat de dumneavoastră amicilor din USR să îşi revizuiască mandatele şi beneficiile dacă tot strigă bezmetic #FaraPenali mai ales acuma, după ce se văd coperţile dosarului care îi vizează taman pe ei?... Întreb pentru credulii care încă mai pun botul mai susţin USR - neputând toţi argumenta exact de ce în afara unor sloganuri şi lozinci (sau slogane şi lozince, pentru fanii vechi ai PDL) gata mestecate de alţii pentru ei?

Şi puţin off-topic (sau nu!): dacă Andrei Suciu îşi închipuie aroganţa de-a vorbi de la înălţimea unor procente care i-au marcat viaţa publică în urmă cu doi ani, s-ar putea să nu mai fie chiar aşa, iar marmota doar să învelească ciocolata în staniol... Adică ia hai cu un sondaj la contradicţie, că vorbe-n vânt... am mai auzit...

Momentul intervenţiei lui Andrei Suciu poate fi găsit spre delectare în înregistrarea document a şedinţei Consiliului Local Turda, începând cu minutul 1:16:28.

Iar pentru cei care nu se pot abţine ori pentru cei gata să-şi verse găleţile cu lături pe care le ţin mereu la sub braţ, iată locul care în mintea lor e cocină şi unde pot deversa tot ce le trece prin minte fără niciun argument concret în afara unor clişee şi lozinci: reţeaua de socializare!

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS