Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

Aroganţe galben-albastre-verzui la conferinţa despre umor de la Câmpia Turzii | VIDEO

Agora
Tools
Typography

De-acum prima ediţie a festivalului de umor “ˇZâmbete la purtător” de la Câmpia Turzii a trecut. Totuşi, la o privire mai detaşată, inclusiv conferinţa de presă anterioară festivalului părea să se fi dorit a fi amuzantă pe ici, pe colo, prin părţile ei “amuzante”.

Vom aminti aici două momente.

Unul este acela când colegul Horea Hudrea se referea al afişul festivalului - pe care apărea un Moş (Crăciun, eventual) venind cu MiG-ul - spunând că avionul e cam în picaj...

În replică, primarul Dorin Lojigan a şi trecut la “apostrofări”, gen “vedeţi, domnu’ Hudrea, dacă n-aţi avut copilărie... poate nu vă daţi seama... Moş Crăciun coboară...”

Acuma, sincer, pentru noi rămâne un mister de unde ştie primarul Lojigan că Horea Hudrea n-a avut copilărie. Sau poate a fost aşa, o “jmekereală”, de dreapta...?

Oricum, primarul a revenit la o atitudine mai “bună” ulterior: “de-asta este un festival de umor, ca să pricepem subtilităţile; şi sunt convins că le pricepeţi”. Cum ar veni, din cele spuse de la primarul de la Câmpia Turzii s-ar deduce că o fi Horea Hudrea fără copilărie, dar a crescut băiat deştept şi cu simţul umorului.

O aroganţă mai mare şi-a dorit să facă Horaţiu Bretoiu, însă, care s-a gândit că gluma lui îi va amuza pe toţi.

În cadrul conferinţei, Cornel Udrea, directorul festivalului, a explicat cum a existat o vreme când, sub dictatura ceauşistă umorul prinsese anumite valenţe, generase o anumită calitate, lucru care după Revoluţie s-ar fi pierdut.

Pe când primarul Lojigan dorea să încheie conferinţa de presă, a intervenit Horaţiu Bretoiu cu o întrebare: “Dacă tot se zicea că în democraţie umorul politic scade, să înţeleg că după alegerile astea va renaşte?”. Adică ce voia să sugereze “umoristul” Bretoiu? Că odată cu rezultatul alegerilor se va instaura din nou dictatura în România.

Cu alte cuvinte, rotaryanul Bretoiu propaga încontinuu în mentalul colectiv conceptul că PSD = dictatură şi a şi râs în ideea “ce glumă bună am spus!”, adică pe principiul băsescian “ce bine râd eu la glumele mele... hă-hă-hă...!”.

Păi nu prea ştim dacă tocmai Horaţiu Bretoiu era cel mai potrivit să facă acest tip de glume. Adică în calitate de consilier local din partea PMP, Horaţiu Bretoiu - care, dealtfel, e o persoană simpatică şi cu bun simţ - nu e nimic altceva decât reprezentantul băsismului în stare pură, reprezentantul partidului cu băsiştii cei mai băsişti, adică reprezentanţii unui regim în care românilor li s-au tăiat veniturile, regimul al cărui premier a fost demis în urma unor mişcări de stradă ale românilor care nu mai suportau regimul, regim în care s-a instituit dictatura procurorilor, în care oamenii ajunseseră să le fie frică în anumite circumstanţe...

Nu spunem că pesedeii nu-şi au şi ei şmenarii lor, dar parcă în ultimii mulţi ani (aprope jumate perioada scursă de la Revoluţie), poporul îi scuipa pe cei pe care Bretoiu îi pupă în cele cinci procente de pe buza prăpastiei, pe cei pe care poporul i-a dat jos prin referendum dar pe care i-au ţinut la putere alte interese. Păi aia e dictatură, să tragi o flegmă-n ochi voturilor poporului care nu mai voia acel regim şi prin mânăreli cu erate pe la CC să ţii forţat în funcţie pe cineva pe care lumea nu-l mai voia.

Aşa că nicidecum Horaţiu Bretoiu nu era cel mai potrivit să facă aroganţe de prost gust cu aluzii la dictatură când partidul pe care-l reprezintă - cu tot cu liderul său - se zbate într-un ridicol adânc de unde hăhăie cum că e de dreapta... alături de un PNL ajuns jenant spre disperarea multor liberali adevăraţi din ţara asta...

Deci, cum e?

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS