Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

16
Tue, Aug
53 New Articles

Mircea Dogaru si-a expus parerea la Campia Turzii

Agora
Tools
Typography
Prezent joi, 7 iunie, la Câmpia Turzii alături de general Corneliu Dobriţoiu – ministrul apărării – lt col dr Mircea Dogaru i-a informat pe cei prezenţi, în stilu-i caracteristic, despre felul în care vede situaţi actuală din Ministerul Apărării Naţionale. Mai jos aveţi cea mai mare parte a discursului scriitorului şi istoricului Mircea dogaru, de la Câmpia Turzii:
„Aceşti oameni au riscat enorm aruncându-se în cap de pod ca la Durducaia. Guvernul e prizonier în Palatul Victoria, toţi oamenii din jur sunt ai vechiului regim, fiecare ministru este ca un prizonier în clădirea ministerului, pentru că oamenii regimului au rămas pe loc şi recurg la diversiuni”.
„Ministrul apărării fiind plecat din Bucureşti, diversiunea care a îngrozit pe toată lumea, sau aproape pe toată lumea, este următoarea: Ministerul Apărării anunţă dorinţa ministrului care a stabilit o comisie, că vor fi verificate în scopul micşorării tuturor pensiilor crescute – deci dezbateri în direct la televiziune...”
„Domnilor, vă rog să-mi permiteţi, eu numesc asta diversiune electorală, ca cei care au beneficit să se întoarcă împotriva ministrului apărării şi a USL-ului. Ca să-l citez exact pe ministrul apărării, care-i chiar aici lângă mine, este o «prostie»”.
„E vorba de o comisie de dialog la care să participe reprezentanţii tuturor categoriilor de militari – că sunt activi, că sunt în rezervă în structuri organizatorice – şi parlamentari şi să încercăm împreună să reparăm haosul, pentru că este un haos juridic”.
„Vă rog să nu mai pronunţaţi cuvântul «pensii militare», pentru că noi n-avem dreptul la aşa ceva. Nouă ni s-a anulat şi dreptul la muncă şi la pensie. Noi suntem asistaţi ai statului, cu ajutoare sociale lunare. Nu contează cuantumul, pentru că dacă eu, statul, am banul, dau ajutor, dacă n-am, nu-l mai dau. Dovadă, revoluţionarii: cât a fost nevoie de ei au fost scoşi în faţă, acuma li s-a spus «anul ăsta nu vă dăm nimic că n-avem bani să vă dăm, discutăm la anul...»”.
„Noi ne luptăm pentru, pur şi simplu, dreptul la pensie. Ne luptăm pentru că, de trei ani de zile, tot ceea ce se întâmplă este ilegalitate. N-o să insist, este domeniul domnului general Năstae. Domnul general Năstase a fost şeful direcţiei financiar-contabile înainte de doamna Lupu, când noi, plini de elan revoluţionar – armata şi sindicatele – am anunţat că existăm şi ne-a chemat domnul Şeitan la Ministerul Muncii. Ne-am dus”.
„Pe domnul Şeitan l-am auzit de trei ori cu urechile mele: «nu mă las în acest mandat până nu-i distrug pe militari». L-am auzit şi pe Boc spunând acelaşi lucru, era un funcţionar public în parlament”.
„Domnul general Năstase ne-a chemat – «copii, ia veniţi voi încoace» – şi ne-a făcut instructajul: «folosiţi termenul legii ocupaţionale», «atrageţi-i atenţia dobitocului că i-ar trebui, numai pentru armată, 4.000 de operatori profesionişti şi 30 de ani să recalculeze, presupunând că legea ar fi normală, europeană, pentru că nu există principiul retroactivităţii»”.
„Totul este ilegal!”.
„Ne-am dus şi l-am înnebunit pe Şeitan – nu mai avea aer – cu cuvintele domnului general Năstase. Puţini militari au luptat fiind activi şi în funcţie. Dovadă că domnul general Năstase a luptat, astăzi este în sindicat şi răspunde de finanţele sindicatului. În locul dânsului este doamna Maria Lupu”.
„Am prezentat deja la Cluj domnului ministru această declaraţie care arată că are doi neuroni ceacâri, că face faţă ministerul să ne plătească inclusiv ce ni s-a luat, ilegal, practic, de la 1 ianuarie până acu’: «suma de 30 de milioane va fi suportată din economiile realizate la bugetul asigurărilor sociale de stat a Ministerului Apărării Naţionale provenite ca urmare a decesului pensionarilor militari în medie cu 250 pensionari pe lună». Deci principala ei preocupare este să vadă câţi murim pe zi. Că cică dacă au murit nu le mai dăm pensii şi cu aia-i potolim pe ăiilalţi”.
„Aici s-a ajuns în ţara lui Boc şi-a lui Băsescu!”
„Noi suntem foarte bătăioşi şi duri. Pentru noi Băsescu este răul absolut. E capabil să-şi sacrifice foştii colaboratori, nicio problemă. Câtă vreme o să dureze acest regim, servit de oameni legaţi prin interese care sunt antinaţionale, nu vom avea nicio şansă”.
„În privinţa alegerilor, noi am propus acestor tineri preşedinţi de partide un contract social pentru că noi avem la ora actuală, ca sindicat, alianţă cu tot ce se poate în materie de sindicat din toate structurile socio-profesionale, şi cu ONG-uri, pe ideea că vor trebui să aibe în toamnă majoritatea absolută. Din partea cui? Din partea celor care nu ies la vot”.
„Ne-am angajat ca dacă acest contract social se semnează, fiecare îşi va convinge oamenii de responsabilitate să iasă la vot, pentru că altfel nu se poate. Dacă nu, cam 20% dintre români se mai duc la vot şi s-a terminat şi suntem terminaţi, ori aşa ceva nu se poate întâmpla”.
„Trebuie să ne batem cu armele Europei, folosind limbajul nou de lemn european şi aşa mai departe. Este un război profesionist, un război de imagine...”
„Atrag atenţia că situaţia este disperată!”
„Îl ajutăm pe domnul ministru spunând inclusiv că dacă madam Lupu mai rămâne acolo, după ce e atât de tâmpită şi îşi bate joc de obrazul armatei, noi vom picheta Ministerul Apărării. Pentru că înţelegerea a fost «treceţi la vot, dar nu coborâţi mai jos de secretar de stat». Domnul Ponta, care este de specialitate şi este un tip inteligent, a mai strecurat o codiţă: «cu excepţia celor care au încălcat legea». Ei, misiunea noastră este să arătăm cine a încălcat legea şi poate fi măturat acu’, ca să nu mai distrugă în continuare”.
„Domnilor, suntem în război! Noi avem victime. Oficial, 8-9 morţi pe zi. Avem oameni care se sinucid, cazul de la Satu Mare – un maior n-a mai putut plăti datoriile la bancă, dobânda la dobândă. S-a spânzurat şi ne-a lăsat că «după ce îmi vindeţi toate bunurile şi aveţi bani să mă înmormântaţi, înmormântaţi-mă, dacă nu aruncaţi-mă în Someş». Îl avem pe Morjan care şi-a dat foc în faţa Cotrocenilor anunţând că s-a săturat de dictatură şi-l mai avem pe cel care a murit la Ploieşti în timp ce îi scria preşedintelui”.
„Ori, atâţia câţi am rămas, am ajuns la concluzia că dacă tot e să murim, putem muri într-un mod mult mai util pentru toată lumea. Ca atare, manifestările noastre vor continua, inclusiv stradale, în sprijinul guvernului şi împotriva aceluiaşi regim Băsescu”.
BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS