Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

VIDEO-DEMONSTRAŢIE | V-aţi întrebat dacă autorităţile vă mint? Haideţi să aflăm împreună!

Agora
Tools
Typography

E o întrebare pe care, cel mai probabil, mulţi (şi-)au adresat-o fie şi retoric. Poate alţii consideră termenul “minciună” prea puternic, dar atitudinea asta nu e decât o vrăjeală ieftină posibilă exagerare mai ales dacă înţelegem noţiunea de “minciună” pornind inclusiv de la ideea existenţei minciunii prin omisiune.

Simplu: dacă azi îmi zici una şi mâine altceva (despre ambele având pretenţia să fie percepute ca adevăruri indubitabile) dar faci corelarea între ele astfel încât le faci să se excludă reciproc, rezultă că fie una dintre ziceri e o minciună, fie corelarea dintre ele (pe care, la fel, o prezinţi ca adevăr indubitabil) e o minciună.

Nu e prima dată când autorităţile au fost prinse cu cifra-n sac şi, cu toate astea, viaţa merge mai departe. Merge până la o nouă minciună (“neconcordanţă”, “actualizare” sau cum o mai împachetează ei...). Apoi iarăşi viaţa merge mai departe. Acuma nu vă întrebaţi “Care viaţă?” că răspunsul tot la voi e :)

Ca să nu ne mai lungim, poftiţi de vedeţi, concret, cum e cu cifrele servite nouă de autorităţi!

Aşa, ca de final, gândiţi-vă că nu toată lumea buchiseşte zi de zi la aceste comunicate ale autorităţilor. Astfel, cine a văzut comunicatul din 5 se poate panica la felul în care autorităţile prezintă cifrele mai ales odată cu schimbarea narativul comunicării.

Omul e tentat să creadă autorităţile şi, pprobabil, chiar să se panicheze (poate asta e şi ideea, de fapt) şi asta doar din cauză că nu a citit comunicatul din 4, omisiune care a facilitat înghiţirea găluştii panicarde din 5.

Cu siguranţă se vor găsi unii să ne spună că nu e adevărat ce vedem, ci ceea ce ne spun ei că e adevărat (trepăduşi sclaveţi sunt la tot pasul), dar, de fapt, lucrurile sunt atât de simple: Q.E.D.!

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS