Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

14
Fri, Jun
100 New Articles

Comunitatea Identitară - împotriva impunerii „certificatului verde”

Agora
Tools
Typography

Asociaţia „Comunitatea Identitară – România” îşi exprimă indignarea în urma Hotărârii de Guvern cu privire la instituirea noilor restricţii din data de 25 octombrie 2021 şi, mai ales, cu privire la impunerea folosirii „certificatului verde” pentru accesul fizic în diverse clădiri ale instituţiilor publice, diverse spaţii de alimentaţie publică sau din „industria ospitalităţii” (HoReCa), centre de sport şi anumite evenimente sociale.

Considerăm că această decizie este un pas premergător impunerii, prin act legislativ emis de către Parlamentul României, a obligativităţii deţinerii acestui „certificat verde” de către toţi angajaţii sau colaboratorii tuturor instituţiilor publice sau societăţilor comerciale private. Adică, în esenţă, „certificatul verde” ar putea deveni o condiţionare a păstrării locului de muncă!

Vaccinarea este un act medical voluntar, dar impunerea obligativităţii „certificatului verde” – în care vaccinarea anti-covid19 este una dintre „opţiuni”, reprezintă o CONDIŢIONARE! Celelalte opţiuni ale „certificatului verde” sunt, de asemenea, condiţionări conjuncturale. Astfel, „trecerea prin boală” o putem considera un accident nedorit, dar „opţiunea” are „termen limitat” – maximum 180 de zile, iar existenţa unui test RT –PCR negativ este valabilă doar 72 de ore şi este costisitoare, deci e condiţionată de capacitatea financiară a fiecărei persoane, dacă angajatorul nu îi decontează acest test. Astfel, indirect, se promovează vaccinarea „voluntară” ca… obligatorie, altfel se pierde o serie întreagă de drepturi.

Ne întrebăm dacă, nu cumva, conform declaraţiilor fostului prim-ministru Florin Cîţu, „strategia” de a comanda, de către România (strategie făcută iniţial de Comisia Europeană pentru toate statele UE) a 120 milioane de doze de vaccin „pentru mai mulţi ani” nu vine şi cu un „target de vaccinare” care trebuie îndeplinit obligatoriu. Noi doar ne întrebăm!… Sau extinderea, de către Agenția Europeană a Medicamentului în octombrie 2021, „pe baza unor studii de stabilitate”, cu 30 de zile a datei de valabilitate a vaccinurilor ce au fost decongelate de la temperatura de -80 grade la +2, +8 grade, nu se încadrează cumva în „strategia” pentru îndeplinirea acestui „target de vaccinare”? Dar, oare, de ce nu se ştia dinainte, atunci când a început vaccinarea populaţiei, că aceste vaccinuri „sigure” nu îşi pierd calităţile după decongelare? Pentru că nu au fost suficient testate înainte!? Noi doar ne întrebăm! Ne mai întrebăm dacă vreun centru de cercetare din România face vreo investigaţie, verificând prin sondaj loturile de vaccin ce vin în ţara noastră înainte de administrarea către populaţie, dacă vaccinurile în cauză chiar conţin ceea ce este declarat sau conţin şi altceva, aşa precum un grup farmaceutic din Japonia ce importa vaccin anti-Covid, a anunţat în luna august suspendarea utilizării a 1,63 de milioane de doze de vaccin produse de compania americană Moderna, după semnalarea prezenţei unor impurităţi în trei loturi distribuite în acea ţară. Noi doar ne întrebăm!… (căci ne amintim exemplul unor mărci de produse alimentare «made in UE» ale căror loturi destinate magazinelor din estul Europei s-a demonstrat că aveau calitate mai scăzută decât produsele cu marca identică din magazinele din ţările de origine. Deci, pe principiul «Cine s-a fript cu ciorbă, suflă și-n iaurt!» ar trebui să procedăm şi acum, de ce nu!?).

Dorinţa impunerii „certificatului verde” în toate domeniile vieţii sociale a fost exprimată direct şi de către ministrul interimar al sănătăţii, Cseke Attila, care declara, cu evident „regret”, că: „Din păcate, pentru angajaţi nu putem să propunem (n.n. certificatul verde), pentru că trebuie să mergem în Parlament, fiind vorba despre dreptul constituţional la muncă”. Pare a fi evidentă preluarea modelului unor state în care, deşi populaţia e vaccinată în proporţie majoritară (ex. Franţa, Italia), obligativitatea acestui certificat în anumite domenii profesionale sau în toate domeniile a fost impusă prin lege. Pare a fi doar o chestiune de timp ca şi în România să se procedeze la fel, căci aceasta se face „pas cu pas”, prin „obişnuirea” populaţiei cu acest „certificat verde”.

Problema cea mai mare legată de „certificatul verde” e că, din exces de zel, diverşi angajatori din România fac presiuni sau au impus deja, abuziv, ca angajaţii lor să deţină un asemenea „certificat” (fără să le deconteze opţiunea testării repetate RT-PCR sau antigen) sub ameninţarea că, fără el, vor fi daţi afară de la locul de muncă! Chiar dacă angajatorii ar plăti aceste teste, nu este normal ca dreptul la muncă să fie îngrădit de obligativitatea unui act medical, care trebuie să rămână o opțiune personală a fiecăruia! Asupra altor categorii de persoane se fac deja presiuni psihice enorme (de exemplu, pe cadrele din sistemul medical, pe elevii, studenţii sau profesorii care, din diverse motive, refuză „vaccinarea voluntară”, nu au trecut prin boală în ultima perioadă, deci nu au un document oficial la îndemână, dar nici nu şi-ar cheltui toţi banii pe zeci de teste RT-PCR sau antigen). În condiţiile penuriei locurilor de muncă, cheltuielilor financiare obligatorii traiului zilnic, facturilor de achitat, copiilor de crescut, chiriilor şi creditelor bancare de plătit ori a existenţei, într-un viitor mai mult sau mai puţin apropiat, chiar a pericolului piederii locului la facultate sau a licenţei de practică profesională (pentru care unii au învăţat şi muncit mulţi ani din viaţa lor) condiţionată de deţinerea acestui certificat, tentaţia cedării în faţa acestor şantajări poate fi foarte mare. Amintim tuturor celor aflați în situații de acest fel să ceară ÎN SCRIS angajatorului desfacerea contractului de muncă pe motiv că angajatul refuză vaccinarea! Acest document poate fi folosit de către angajat ulterior pentru a se apăra în instanţă!

Cât despre eficienţa reală a vaccinurilor, specialiştii încă cercetează şi dezbat, dar şi în aceste dezbateri se încearcă reducerea la tăcere, în spaţiul media public, a celor care pun la îndoială „soluţia unică” a vaccinării. De ce? Putem observa ce se petrece şi în ţările în care rata vaccinării anti-Covid e ridicată: infectările continuă să existe şi să crească în număr (vezi Marea Britanie) sau, deşi vaccinările au ajuns la a treia doză, restricţiile continuă să existe (vezi Israel). De câte doze va fi nevoie? Este dovedit practic că şi cei vaccinaţi se pot îmbolnăvi, că pot transmite boala sau că pot ajunge la ATI. E cert că şi o persoană aşa-zis „imunizată” prin vaccinarea anti-Covid19 poate face şi transmite boala, la fel ca o persoană nevaccinată. Deci şi vaccinaţii ar trebui să suporte restricţii identice ca şi cei nevaccinaţi. Astfel, pe cale logică, crearea unor „privilegii” de circulaţie pentru persoanele vaccinate nu vor opri răspândirea bolii. Atunci, care va fi efectul practic, pe termen lung, al acestei „segregări” pe bază de „certificat verde” în oprirea pandemiei? Ce se urmăreşte, de fapt? Noi doar ne întrebăm!…

Spitalele pline în sezonul gripal nu reprezintă o noutate exclusivă așa-zisei pandemii de coronavirus. O căutare pe internet a știrilor despre spitale și viroze respiratorii pe intervalul 2004-2019 ne oferă zeci de știri în care spitalele sunt pline și internările se fac pe bandă rulantă, deosebirea din zilele noastre fiind gradul de mediatizare și înfricoșare a populației. O soluție concretă și mai rațională decât închiderea unităților economice sau restricționarea circulației oamenilor este aprobarea tratamentelor de Covid-19 cu medicamente care există pe piață de zeci de ani, iar vaccinarea să rămână una dintre opțiunile disponibile și 100% voluntare. Statul român ar putea face rost de medicamentele care funcționează la tratamentul de Covid-19 (inclusiv Gigi Becali s-a oferit să doneze, dar guvernanții nu au luat nicio măsură concretă de a trata boala).

De ce nu sunt luaţi în evidenţă anticorpii anti-Covid dobândiţi natural şi nu sunt studiate şi promovate, mai intens, metode ca aceştia să fie înmulţiţi prin alte modalităţi decât vaccinul (deoarece şi aceştia sunt anticorpi antiCovid, la fel ca şi cei ce ar trebui stimulaţi prin vaccinarea antiCovid)? Sau de ce nu se promovează şi metode de tratament alternative, dacă tot se spune că „ştiinţa a evoluat imens în ultimul timp”? Oare „big-pharma” nu poate mai mult decât să producă vaccinuri sau sunt prea mari interesele financiare la mijloc? Şi cine îşi asumă potenţialele efecte secundare, reacţiile adverse sau chiar decesele din urma vaccinării? Aici avem un răspuns sigur: NIMENI NU RĂSPUNDE, nici producătorul, nici guvernul, căci responsabilitatea TOTALĂ este aruncată în cârca individului. Fie că se vaccinează, fie că nu, tot individul. Nu vrem să cădem în plasa niciunei „teorii a conspiraţiei” (ex. reducerea creşterii populaţiei prin vaccinare, conform unor vechi declaraţii ale unui mare magnat internaţional sau controlul prin nano-tehnologie)! Noi doar ne întrebăm!…

Dar ce ne facem cu oamenii care au respectat toate restricţiile impuse până acum (mai mult sau mai puţin inspirate), lockdown-ul, au purtat docil mască pe figură fie că a fost cazul, fie că nu, au păstrat „distanţarea socială” (mai corect spus „distanţarea fizică”), s-au spălat pe mâini cel puţin 20 de secunde aplicând apoi tot felul de dezinfectanţi (unii şi-au afectat pielea mâinilor cu ocazia asta), au circulat, au făcut cumpărături sau au stat în case între orele impuse şi, până acum, NU S-AU ÎMBOLNĂVIT (deci nu au document oficial la îndemână că „au trecut prin boală”, căci nu a fost nevoie să fie în atenţia DSP)? Am putea spune că aceşti oameni s-au păstrat SĂNĂTOŞI în toată această perioadă! Dar, în această categorie sunt şi dintre aceia care nu au totală încredere în vaccinurile anti-Covid19 despre care se afirmă, chiar în surse guvernamentale oficiale, că eficacitatea lor este, încă, în cercetare (deci în experimentare) oficial până în anii 2022 sau 2023, (vezi site-ul guvernamental oficial: https://vaccinare-covid.gov.ro/durata-protectiei/), acolo unde datele publicate iniţial despre eficienţa acestor vaccinuri sunt azi diferite faţă de cele declarate la început. Aceşti oameni nu vor nici să îşi plătească toţi banii din salariu pe teste RT-PCR! Ce facem cu aceşti oameni „cuminţi”, dar sănătoşi, cărora vaccinarea le dă impresia unei „rulete” cu risc pe termen scurt sau lung şi care par a fi cei mai văduviţi în această situaţie? Să credem că ei vor rămâne, cu toţii, la fel de „cuminţi” încât să accepte, docili, noile restricţii? Noi doar ne întrebăm…

Pare că nu e despre virus, nu e despre sănatătea noastră, nu e despre „ieşit din pandemie” şi „scăpat de restricţii”. Guvernanţii atârnă un „morcov”  în faţa “măgarului” de popor, „morcovul” întoarcerii la normalitate, condiţionat de caruselul vaccinării, carusel ce nu se va termina, ci va fi prelungit „ad infinitum” cu doza 3, 4, 5, 6, 7, 8….iar cei ce şi-l vor face din frică şi din dorinţa de a scăpa de restricţii vor continua să trăiască în frică şi în restricţii.

Politicienii guvernanţi, mai vechi sau mai noi, consideraţi de majoritatea românilor una dintre categoriile „profesionale” exponente ale corupţiei majore din România, ar trebui să se târască public în genunchi şi în coate, cu lacrimi pe obraji, în faţa poporului ca în faţa sfintelor icoane, şi să îl roage să se vaccineze cu aceste vaccinuri, dacă într-adevăr cred atât de mult în ele, îşi iubesc şi ţin la sănătatea poporului aşa precum declară!

Dar ce fac, în schimb, politicienii guvernanţi? Suplimentar, sub pretextul reducerii riscului de infectare, Guvernul a impus limitarea numerică a protestelor publice la 100 de participanţi (cu restricţii de distanţare fizică şi cu mască pe figură). E un număr insuficient de persoane care să creeze o voce majoră în spaţiul public. Un număr pe care mass-media îl prezintă, de obicei, în mod ironic, luându-l „în râs”, transmiţând subliminal mesajul de „protest penibil” din cauza numărului restrâns de participanţi şi nemai menţionând faptul că, la depăşirea limitei de număr, organizatorii care îşi asumă oficial acel protest legal riscă amenzi usturătoare (minimum 1.000 de lei). Astfel, organizatorii protestelor recente contra restricţiilor şi contra „certificatului verde” la care au participat mii de oameni (deci mai mult de 100 de persoane) au fost amendaţi de Jandarmerie fie la finalul evenimentului, fie li s-au trimis amenzile acasă, prin poştă. Iar, în cadrul protestelor spontane, fără un organizator declarat şi asumat, Jandameria a operat legitimări la faţa locului şi „identificări” din mulţime (sau de pe reţelele de socializare) ale presupuşilor organizatori, care au primit ulterior amenzile prin poştă. Nu mai amintim de faptul că pot fi create diversiuni chiar în timpul protestelor prin persoane infiltrate „în civil”, căci şi aceasta e o practică a „autorităţilor de forţă”, ce a fost desconspirată ca mod de lucru de mai multe ori de-a lungul timpului. Contestarea unor asftel de amenzi devine singura soluție, cu șanse relative de izbândă în unele cazuri sau cu șanse garantate în alte cazuri (ca cele în care Curtea Constituțională decide că măsurile luate de guvern sunt neconstituționale).

Așadar, se încearcă descurajarea opoziţiei în public, în stradă, iar cine depăşeşte limitele o face pe riscul lui! Astfel, Guvernul şi „sistemul de conducere” şi-au creat şi o structură de protecţie pentru a-şi implementa nestingheriți deciziile. Nu pare că e MAXIMUM de suspect?! Noi doar ne întrebăm, dar asta confirmă tot mai mult termenul de dictatură „politico-medicală”!

Luând act de aceste constatări sau semne de întrebare la care, încă, nu ni s-a dat un răspuns satisfăcător, Asociaţia „Comunitatea Identitară – România”:

 • îşi anunţă dezacordul total faţă de obligativitatea şi generalizarea „certificatului verde” ca document de condiţionare a liberei circulaţii în spaţiul public;
 • se opune, anticipat, oricărei forme de legiferare a „certificatului verde” ca act ce condiţionează păstrarea sau ocuparea unui loc de muncă pe teritoriul României, în sectorul bugetar sau privat;
 • îndeamnă societatea civilă la rezistență activă prin măsuri legale (plângeri penale, reclamații la ITM), civice (petiții, proteste, scrisori trimise parlamentarilor) și mediatice (articole, videoclipuri, conținut mediatic pro-libertate).

Astfel:

 • Vom promova dreptul la protest! Dreptul la protest în stradă este condiţionat la un număr de maximum 100 de participanţi. Nu dorim să încălcăm nicio lege, dar ne aducem aminte de cuvintele lui Thomas Jefferson: „Când injustiţia devine lege, rezistenţa devine datorie!”!
 • Suplimentar, vom promova activ înscrierea în audienţe, scrisorile, sesizările, cererile şi petiţiile către toţi „aleşii poporului”. Avem acest drept în calitate de alegători! Se găsesc public sau pe internet numerele de telefon, adresele de email, conturile de pe reţelele de socializare, adresele sediilor de partid, adresele birourilor politice sau chiar adresele de domiciliu ale tuturor membrilor Parlamentului şi Guvernului României. Dacă vor dori ca în viitor să mai primească voturi, vor trebui să asculte şi să dialogheze cu cetăţenii!
 • Vom promova aflarea adevărului asupra situaţiei sanitare reale şi a soluţiilor medicale alernative!
 • Vom promova lupta în justiţie pentru dreptul la muncă, dreptul la liberă circulaţie şi dreptul de a spune NU!
 • Vom promova dreptul la grevă şi la protest al tuturor muncitorilor cărora li se condiţionează dreptul la muncă de „certificatul verde”!
 • Vom promova boicotarea tuturor magazinele sau instituţiilor care vor condiţiona accesul pe baza „certificatului verde”, până la retragerea acestuia din uz!
 • Vom promova, pe cât posibil, „greva fiscală” prin neplata taxelor la stat atât timp cât, din ele, sunt plătiţi guvernanţii care ne impun măsuri pe care le considerăm nejustificate!
 • Vom crea sau vom sprijini „reţele de informare şi sprijin reciproc” pentru cei care se vor confrunta cu excluziunea socială determinată de potenţiala generalizare a „certificatul verde”: muncitori, angajatori, producători, comercianţi, cadre medicale, profesori, etc.

Observând, din experienţa trecutului istoric, că un drept, odată ce e retras de către autorităţile unui stat, greu sau niciodată nu este primit înapoi, facem apel către cadrele medicale de bună credinţă, juriştii, avocaţii, administratorii şi muncitorii din toate domeniile afectate, cei ameninţaţi cu pierderea locului de muncă din cauza „certificatului verde” şi toţi cetăţenii care preţuiesc LIBERTATEA (fie că aleg să se vaccineze, fie că nu, fie că aleg să poarte mască, fie că nu, fie că aleg să folosească „certificatul verde”, fie că nu) SĂ SE COALIZEZE INIŢIATIVEI NOASTRE! Nu vrem segregare, nici discriminare pe baza acestor opţiuni, ci vrem UNITATE PENTRU LIBERTATE!

Biroul de Presă al Comunității Identitare

www.comunitateaidentitara.com

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS