Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

Ovidiu Marian - un raspuns obositor la o „intrebare” cat se poate de simpla | AUDIO

Agora
Tools
Typography

În calitate de reprezentant al SRL-ului care se ocupă, printre altele, cu încasatul de bani de la cetăţenii care îşi parchează maşinile pe domeniul public al municipiului Turda, Ovidiu Marian pare foarte impresionat de întrebările care îi sunt adresate.

În acest sens, prezent într-o conferinţă de presă organizată la Primăria Turda, Ovidiu Marian a fost desemnat de primarul Tudor Ştefănie să prezinte activitatea SRL-ului pe care îl reprezenta.
După prezentarea făcută, am dorit să adresăm şi noi o întrebare care se dorea, mai mult, o confirmare. Pornind ca întrebare cu conotaţii aproximativ retorice, întrebarea noastră a stârnit la Ovidiu Marian un răspuns aproape crispat, cu smucituri, lung, plictisitor şi care putea fi comprimat, foarte bine, în câteva propoziţii. Dar ce să faci atunci când modalitatea ta de a fi este cumva mai aparte? Păi faci ce ştii mai bine: exişti în coordonatele în care poţi şi în care te-ai dezvoltat.
Nu intrăm în detaliu şi vă spunem, doar, că din partea lui Ovidiu Marian - aşa cum acesta prezentase activitatea SRL-ului pe care îl reprezenta - aveam nevoie, practic de o conformare a unei stări de fapt ce părea evidente. Având în vedere că la Turda sunt parcări de reşedinţă şi parcări cu plată, plus locuri trasate în aşa fel încât să înţelegi că nu ai voie să îţi laşi maşina acolo, plus locurile cu oprirea interzisă aşa cum au fost acestea desemnate de către Poliţia Rutieră, concluzia părea una oarecum intrinsecă, asta cu atât mai mult cu cât SRL-ul pe care îl reprezenta Ovidiu Marian se arăta degrabă tăietoiru de chitanţă: în Turda, o maşină care nu se află în mers, are de plătit! Adică fie plăteşte amendă că a oprit unde e oprirea interzisă, fie plăteşte către SRL-ul reprezentat de Ovidiu Marian pentru că - ce să vezi? - a parcat pe un loc unde banii sunt încasaţi de SRL-u'.
Aproape cu un tupeu de nedescris, ne-am adresat lui Ovidiu Marian ghici unde? Taman în conferinţa de presă în care Ovidiu Marian prezenta măreţele realizări ale SRL-ului pe care îl reprezenta. Şi ne-am adresat cam aşa: "Aş vrea să precizaţi clar: deci o maşină care nu se află în mers în Turda ori e amendată de Poliţie, ori trebuie să vă plătească dumneavoastră o staţionare undeva...". Deja parcă auzeam cum se adună genunile pentru a genera un răspuns - aproape cu urme de oftică - rostit cazon (Ovidiu Marian a fost - închipuiţi-vă! - cadru militar) şi aproape că aveai impresia că începi să te simţi prost pentru că cereai lămuriri.
Oricum, iată cum a răspuns Ovidiu Marian la ceea ce era doar solicitarea unei confirmări din partea noastră:
"Eu am... Poate nu am fost destul de bine înţeles şi vă repet! Prin Hotărâre de Consiliu s-au stabilit şase zone în municipiul Turda, porţiuni de teren în care se administrează... se aplică un sistem de administrare a parcărilor publice cu plată. Aceste porţiuni de teren cuprind... Este o porţiune de teren, o zonă delimitată, cu indicatoare de semnalizare parcări, cu indicatoare de oprirea interzisă, cu indicatoare de staţionare a opririi, cu semnali... cu marcaje, cu marcaje de oprire interzisă, cu marcaje de staţionare aşa... cu marcaje privind trecerea de pietoni, cu marcaje privind staţiile de autobuz. În aceste zone, conform Hotărârii Consiliului Local, oprirea, staţionarea, parcarea este interzisă. Se admite numai în locurile special amenajate, trasate, semnalizate şi marcate corespunzător.
Prin Hotărârea Consiliului Local, angajaţii societăţii comerciale Administraţia Patrimoniului Imobiliar Turda sunt împuterniciţi, de către primarul municipiului Turda, prin Dispoziţie, să aplice sancţiuni conform Hotărârii Consiliului Local 93/2013 pentru anumite situaţii. Inclusiv cele specificate de dumneavoastră. Sancţiunile se referă la un tarif suplimentar, o despăgubire, către Municipiul Turda pentru faptul că s-a parcat neregulamentar decât în locaţia stabilită prin Hotărâre de Consiliu Local".
"Deci da!", ne-a venit să spunem, ca o concluzie... adică Ovidiu Marian confirma ceea ce băniam noi... Însă de ce atâta încrâncenare în oferirea răspunsului, asta n-am înţeles...
Ca să tragem o concluzie în legătură cu acel "Deci da!" amintit anterior, ne vom referi doar la ultima parte din spusele lui Ovidiu Marian: cică o despăgubire către Municipiul Turda pentru faptul că s-a parcat altundeva decât în locurile regulamentare. Numai că locurile astea "regulamentare" sunt alea unde SRL-ul reprezentat de Ovidiu Marian încasează bani. Pe foarte scurt: dacă parchezi altundeva decât în locurile unde îţi putem lua noi bani pentru parcare, plăteşti oricum, pentru că ai parcat neregulamentar şi te amendăm noi, stai liniştit. Sau, eventual, te amendează poliţia... Ce vreţi mai simplu de atât?

{mp3}2013/10/marianRaspuns{/mp3}

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS