Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

23
Tue, Apr
110 New Articles

„Darea de seama” a Suzanei Mirica - Asociatia Femeilor Voluntare Luna 2013

Agora
Tools
Typography

La întâlnirea de ieri, 22 octombrie, coordonatorul Asociaţiei Femeilor Voluntare Luna 2013 considerat că este oportun ca la împlinirea a şase luni de activitate să facă o prezentare a asociaţiei dar şi a activităţii acesteia. Fără prea multe introduceri, mai jost aveţi materialul prezentat - cu vădite emoţii în glas şi cu respiraţiemai grea pe alocuri - de Suzana Mirică.

DORINȚA, PLĂCEREA ȘI BUCURIA
de a face bine semenilor tăi

Socializarea, dialogul între oameni pentru a se cunoaște și a-și împărtăși din experienţa lor, a fost momentul în care, la inceputul lunii martie 2013, un grup de femei din Luna ne-am întalnit pentru a vedea dacă suntem capabile și dorim să facem ceva pentru localitatea în care trăim. După cîteva întîlniri, unele plăcute, altele mai puțin plăcute, am ajuns la concluzia că majoritatea femeilor dorim să ne cunoaştem mai bine, să învățăm multe lucruri un a de la alta și să încercăm să pornim pe un drum al dorinței de a face ceva pentru semenii noștri aflați în dificultăți materiale, sociale sau sufleteşti.
Astfel, în data de 23 aprilie 2013 (de Sf. Gheorghe) am parafat această dorință printr-un act constitutiv al ASOCIAȚIEI FEMEILOR VOLUNTARE LUNA 2013, ale cărei fondatoare sunt 23 de femei.
Suntem o asociație voluntară, cu scop nepatrimonial, independentă și fără personalitate juridică. Dorința noastră este de a realiza activităţi umanitare și sociale, specifice colectivității și spațiului teritorial în care trăim. Acordăm sprijin material și social persoanelor aflate în diferite dificultăți, după o analiză în cadrul asociției. De asemenea colaborăm în demersurile noastre cu Primăria, Parohia, Dispensarul medical sau alte instituții, ONG-uri, persoane fizice sau firme, care pot să sprijine asociaţia cu mijloacele de care aceste instituții dispun.
Dorim să cunoșteți faptul că toate membrele asociației au drepturi egale, indiferent de naționalitate, vârstă, pregatire sau statut social. Astfel că femeile din cadrul Asociației au vîrste cuprinse intre 28-76 ani. Suntem diferite ca pregătire, vârstă şi mentalitate dar avem un numitor comun: respectul reciproc, decența și abordarea cu seriozitate a problemelor pe care le discutăm la toate întîlnirile noastre.
Ne-am creat un fond material și financiar compus din contribuția benevolă și necondiționată a fiecărei membre și care are destinație strict umanitară.
AFV LUNA 2013 - este condusă de un CONSILIU DE COORDONARE compus din 5 persoane - coordonator principal MIRICĂ SUZANA, membre: Călușer Adriana, Nicoară Maria, Gruiță Maria și casier Călușer Susana (4 membre și o casieră).
În cele 6 luni de la constituire, am încercat în fiecare lună să realizăm activități în funcție de fondul material şi financiar pe care l-am avut la dispoziție. În continuare voi enumera aceste activități:
În lunile aprilie și mai cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paști, am pregătit și distribuit 45 de pachete cu alimente unor persoane în vîrstă, bolnave sau aflate în dificultate (persoane singure, cu copii plecați din localitate și care nu au mai putut să-i viziteze cu această ocazie).
În luna iunie, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, am împărțit 55 de pachete cu dulciuri pentru o parte din copiii nevoiași din sat.
În luna iulie, în colaborare cu conducerea Primăriei, am confecționat 150 de steaguri tricolore din material achiziționat de Primărie de la SC. Mătasea Română din Cisnădie. Destinația acestor steaguri a fost înlocuirea steagurilor uzate de pe stîlpii amplasați pe șoseaua principală și de a face o economie la bugetul primăriei.
De asemenea în această lună am confecționat 60 de cocarde cu sigla asociației noastre pe care le purtăm cu mult drag și respect la diferite ocazii (Fiii Satului Luna sau la întâlnirea de azi cu dumneavoastră).
Dacă până în luna august a acestui an în localitatea noastră erau steaguri tricolore arborate numai pe clădirile oficiale (Primărie, Căminul Cultural, Biserică, Monumentul Eroilor) și pe două-trei case, din fondul Asociației am cumpărat materialul textil necesar pentru confecționarea a 60 de steaguri. Astfel că, pe lângă steagurile care sunt arborate la toate membrele asociației, s-au mai adăugat încă 45 de steaguri cumparate de la noi de unii consăteni care, prin acest gest, își demonstrează respectul, atașamentul și patriotismul față de țara în care trăiesc și pentru care le mulțumim.
În luna septembrie, am confecționat 100 de cearşafuri din material donat de domnul Spitzer Gerhard de la Asociația Castel Banffy Luncani, pe care le-am dăruit bolnavilor imobilizați la pat. Acest lucru s-a putut finaliza cu succes datorită ajutorului acordat de Liviuța Ocolișan de la Dispensar Luna și-a domnului Rupa Ștefan din Luncani, care ne-au prezentat liste cu aceste persoane.
Tot în această lună am confecționat și 72 de șervețele de masă pentru copiii din cele două grupe de la Grădiniță Luna, să le folosească la micul dejun.
În luna octombrie am confecționat 30 de cocarde pentru Asociație Română Focul Viu din Cluj-Napoca, care are ca obiect de activite promovarea tradițiilor populare transilvănene.
În perioada iulie-octombrie, așa cum am promis domnului Gerhard, membrele asociației au pregatit conserve (muraturi, gemuri) pentru iarnă, pentru copiii și personalul Asociației Voluntare Castel Banffy Luncani, constînd în: două butoaie (de 40 litri și 80 litri) cu murături asortate, 24 de borcane de 5 litri cu castraveți, 40 de borcane cu compot și 75 borcane cu gemuri și dulceață.
O altă activitate, care ne-a făcut multă plăcere și bucurie, a fost că la inceputul fiecărei luni am pregătit o masă caldă compusă din: supă, felul doi, prăjituri și pîine de casă, pentru 15 copii și personalul Asociației din Luncani. Pentru acest gest am fost numite "Îngerii de la Luna" de către cei care au beneficiat de aceste bunătăți.
În toată acestă perioadă, prin contribuția benevolă a fiecărei membre și cu ajutorul unor sponsori, am strîns suma de 3.200 ron pe care o utilizăm numai în scopuri umanitare, printre care amintim și faptul că am donat doamnei Baciu Cozmina, căreia i-a ars casa, suma de 500 lei.
Toate aceste fapte prezentate mai sus nu le-am fi realizat fără sprijinul și înțelegerea membrelor asociației, a unor persoane, instituții și ONG-uri, care au înțeles adevărata noastră menire, intenție și cărora le mulțumim.
Mulțumim în primul rînd d-nului primar Laurențiu Tӧr, care de la bun început ne-a sprijinit, punându-ne la dispoziție toate mijloacele de care dispunea: sala de festivitați a Căminului Cultural, a Școlii, o sala de clasă de la școală pentru confecționarea steagurilor cât şi a mașinii primăriei care ne-a fost necesară în a putea distribui în bune condiții ajutoarele acordate oamenilor din sat.
De asemenea îi mulțumim d-rei Mihaela Duca, directoarea de la Şcoala Luna, care a fost de acord să folosim spațiile solicitate, necesare ca asociaţia să-şi poată desfăşura activitățile.
Un sprijin material substanțial l-am primit din partea d-nului Spitzer Gerhard, care ne-a donat 6 mașini de cusut și diferite ajutoare constînd în haine, dulciuri, pampers și materiale textile de lînă și bumbac, din care vom confecționa diferite lucruri pentru cei care vor avea nevoie. Dorim să mulțumim cu respect pentru tot ajutorul acordat și să îl asigurăm încă o dată de toată considerația noastră.
Mașinile de cusut au fost toate verificate și reglate în așa fel încât să fie funcționale de către domnul Bota Călin, căruia îi mulțumim.
Mulțumim tuturor membrelor acestei frumoase Asociații care s-au unit întotdeauna și datorită lor toate proiectele au avut un succes deplin. Indiferent daca s-a pus problema de a munci efectiv cot la cot, fiecare şi-a pus în aplicare cunoștiințele și le-au transmis și celorlalte. Pe scurt, ne completăm una pe cealaltă şi aşa asigurăm un tot unitar extrem de folositor atît nouă cît şi comunității din care facem parte.
Mulțumim de asemenea și doamnei Nicoleta Suciu care, cu acordul domnului primar, la propunerea dânsei, ne-a pus la dispoziție începînd cu luna septembrie o parte din spațiul Bibliotecii, pentru amplasarea mașinilor de cusut. Ne-a sprijinit efectiv și la confecționarea cearşafurilor și-a servețelelor pentru copii. Am primit din partea dânsei şi suport tehnic pentru creearea și administrarea contului de facebook al Asociației, prin care vrem să facem cunoscut tuturor acţiunile noastre, prin intermediul fotografiilor și comentariilor atașate acestui cont.
Am colaborat și vom mai colabora cu deosebita plăcere cu doamna Gabriela Popa, de la firma HILF-RO din Cluj-Napoca, prin intermediul domnului Cornel Barta. Ajutorul acestei firme a constat în echipament sportiv pentru micii boxeri de la Asociaţia Sportivă Spicul Luna, materiale sanitare, îmbrăcăminte etc., pentru care îi adresăm mulțumirile noastre.
Dorim, de asemenea, să mulțumim domnului Martin de la Asociaţia Agricolă GN Mureș, și domnlui Călugăr Ioan de la firma Remat-Luna pentru sprijinul financiar primit cu ocazia Sfintelor Paști, a căror contribuție a fost substanțială în achiziționarea de produse de patiserie oferite contra cost de către firma Takinner SRL din Câmpia Turzii.
O parte din aceste acțiuni au fost mediatizate in presa locală prin: Ziarul 21 și 15 Minute prin intermediul domnlui Marian Oprea și a domnlui Ovidiu Bucur pentru care le mulțumim ppentru modul obiectiv în care au fost prezentate realizarile noastre.
Pentru viitor avem cîteva proiecte care să constituie și să completeze activitatea Asociației. Peste două săptămâni, cu sprijinul domnului primar şi-a domnişoarei directoare de la şcoală, vom amenaja un spațiu destinat activității de croit și confecționat. În acest spațiu vom preda gratuit cursuri de cusut și croit pentru tinerele și doamnele care doresc să învețe această meserie atât de frumoasă. În condițiile în cre vom primi un ajutor material, vom confecționa șorțulețe pentru piticii de la grădiniță.
Pentru sărbătorile de iarnă dorim, cu ajutorul oamenilor de bine, să stîngem fonduri pentru a face fericiți cât mai mulți oameni.
În aceste 6 luni de actviatate doresc să scot în evidență un lucru care ne-a făcut să avem o mulțumire aparte și anume: am învățat să fim mai bune, să ne respectăm, să dăm din timpul nostru și din ce avem fiecare câte puțin pentru cei care nu au și care au știut să ne mulțumească. De aceea în calitate de coordonator al micii noastre Asociații, vreau să le mulțumesc tuturor doamnelor pentru tot ceea ce am realizat împreună în această perioadă.
Asociația noastră este deschisă pentru orice personă de bine care dorește să se alăture modului nostru de lucru și care prin această expunere făcută înțelege că socializarea, dialogul constructiv și respectul reciproc reprezintă elementele de bază după care ne desfășurăm activitatea.

Vă mulțumim!

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS