Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

12
Fri, Jul
84 New Articles

Ministerul Sănătăţii sare cu termometrizarea

Agora
Tools
Typography

Inclusiv în lumina unor evenimete recente, Ministerul Sănătăţii vine să regleze temperatura situaţiei obligând la termometrizare.

Interesant este că tot Ministerul Sănătăţii acceptă că aparatele de măsurare au eroare şi că persoana a cărei temperatură e măsurată poate cere repetarea procedurii după o perioadă de 2-5 minute de repaus.

Cu alte cuvinte sunt şanse cel puţin teoretice ca la intrarea în diverse spaţii închise să fie cozi de cetăţeni care doresc repetarea de câteva ori a măsurării temperaturii.

Iar dacă aparatele au eroare, care e, până la urmă utilitatea lor sau, mai mult, care e valoarea lor medicală în acest context cu atât mai mult cu cât o temperatură ridicată nu înseamnă exclusiv o posibilă infecţie cu SARS-CoV-2? Dar pe asta Miniesterul Sănătăţii n-a mai prea explicat-o...

Sau să nu fim răi şi să spunem doar că a rămas cineva cu termoscanerele pe stoc şi trebuie făcut ceva...

Ca să nu mai zicem că e prea frumos să nu obligi acum toate ABC-urile de la colţul blocului să achiziţioneze termoscanere care au marje de eroare şi a căror valoare medicală pentru infecţia cu SARS-CoV-2 nu e dovedită nici pe departe. Vorba aceea: o ţară tristă, plină de umor.

Să nu ne mai lungim, iată precizările de la munisterul Tătaru-lui: 

Precizări privind obligativitatea triajului epidemiologic la intrarea într-o incintă.

Ministerul Sănătății precizează că, în conformitate cu prevederile Ordinului privind instituirea obligativității purtării măștii de protecție, a triajului epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă, triajul epidemiologic se aplică obligatoriu în cadrul instituțiilor sau autorităților publice, operatorilor economici și profesioniștilor.
Astfel, facem precizarea că,  pe perioada stării de alertă, la intrarea într-un spațiu închis, fie din cadrul unei instituții publice, complex comercial, unitate de prestare a serviciilor etc, se va măsura temperatura corporală atât personalului propriu, cât și celorlaltor categorii de persoane: vizitatori, clienți, consumatori.
De asemenea, în cazul în care un client are temperatura peste 37,3 grade Celsius, refuză dezinfectarea mâinilor sau purtarea măștii de protecție i se poate interzice intrarea în spațiul închis.
Menționăm că, la măsurarea temperaturii care se va realiza prin termometrul noncontact se va adăuga marja de eroare prevăzută în prospectul dispozitivului.
Mai mult, în cazul în care temperatura depășește 37,3 grade Celsius se poate repeta procedura după o perioadă de 2-5 minute de repaus.
În cazul spațiilor comerciale, nu se aplică obligația ca un client să fie însoțit de o persoană din sediu.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS