Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr

Pentru că a glumit că a revenit recent din Italia, un bărbat s-a ales cu amendă de 1000 de lei

Aiţilop
Tools
Typography

Purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj face anumite precizări având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public referitoare la un bărbat care s-ar fi întors recent din Italia.

Astfel, se precizează că imediat după sesizare au fost luate măsuri urgente pentru verificarea veridicității aspectelor semnalate și luarea măsurilor care se impun,  împreună cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu.

Concret, în urma măsurilor luate şi a verificărilor s-au stabilit următoarele:

  • bărbatul a revenit din Italia în 2018
  • nu este adevărată informația conform căreia bărbatul a “revenit” aseară în țară din Italia;
  • a fost solicitat un echipaj de ambulanța să îi verifice starea medicală și s-a stabilit că acesta nu prezintă simptome de gripă;
  • a fost sancționat contravențional cu 1 000 lei la Legea 61/1991, art. 2 pct.1
  • bărbatul a declarat că a glumit pe acest subiect

Pentru a transmite cât se poate de clar starea de lucruri la care trebuie să se raporteze orice cetăţean, purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj precizează: “Atragem atenţia tuturor că astfel de «glume» sunt sancţionate de legislaţia în vigoare”.

Iar pentru conformitate, temeiul în baza căruia a fost sancţionat cetăţeanul potrivit articolului 2 alineatul 1 al Legii 61/1991, în textul de lege se precizează:

Articolul 2
Constituie contravenție săvârșirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiții încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracțiuni:
1) săvârșirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenințări cu acte de violență împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea și liniștea publică sau să provoace indignarea cetățenilor ori să lezeze demnitatea și onoarea acestora;

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS