Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

24
Wed, Apr

VIDEO | Sfat IPJ Cluj: Fii cu ochii în patru la cumpărături!

Aiţilop
Tools
Typography

Infracțiunile de furturi din buzunare, poșete sau genți sunt comise de obicei în spaţii restrânse, favorizate de aglomeraţie.

În aceste zile se înregistrează o aglomerare de persoane în zona complexelor de magazine și a pieţelor. Este important de reținut faptul că în doar câteva momente de neatenție persoanele pot deveni victime ale unor astfel de infracțiuni, neglijența manifestată fiind identificată drept una dintre cauzele generatoare.

Astfel, în această perioadă, în contextul sărbătorilor de iarnă, măsurile de precauție pe care cetățenii trebuie să le aibă în vedere nu trebuie să lipsească în cazul unor deplasări efectuate în zonele cu aglomerări de persoane.

Pe acestă cale urmărim combaterea acestor infracțiuni de furt și responsabilizarea persoanelor, totodată, reiterând importanța manifestării unei atitudini vigilente.

Câteva sfaturi de prevenire a infracțiunilor de furturi la cumpărături:

  1. Atenție la locul păstrării portmoneului! Nu este recomandat a fi purtat în buzunarul de la spate, iar geanta sau poșeta nu se poziționează în coșul de cumpărături! Păstrați banii sau obiectele de valoare în buzunarul interior, asigurat cu nasturi sau fermoar. Bunurile asigurate descurajează hoții!
  2. Încercați, atunci când este posibil, efectuarea plății cu cardul. Nu se recomandă notarea codului PIN pe card, prin însemne sau bilete atașate!
  3. În caz de furt sau pierdere a cardului bancar anunțați imediat banca emitentă, în vederea blocării cardului.
  4. În cazul achitării cumpărăturilor cu bani numerar, este recomandat să nu scoateți toată suma de bani disponibilă, ci doar suma necesară pentru acel produs.
  5. Evitați manevrarea banilor la vedere, pentru a nu atrage atenția persoanelor străine!Acordați atenție poșetei în detrimentul sacoşelor de cumpărături, siguranța poșetei să fie o grijă permanentă pentru dumneavoastră!
  6. În zonele aglomerate manifestați prudență față de persoanele pe care le observați des în apropierea voastră, în magazine sau piețe; Dacă simțiți că asupra dumneavoastră se fac presiuni sau că cineva s-a instalat în fata dumneavoastră și v-a acoperit vederea, verificați imediat geanta și locul unde țineți portofelul.
BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS