Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr

VIDEO | Campanie internaţională de prevenire a violenţei bazate pe gen

Aiţilop
Tools
Typography

În întrega lume, data de 25 noiembrie este marcată ca Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor, scopul fiind acela de a aduce la cunoştinţa cetăţenilor faptul că acest fenomen reprezintă o gravă încălcare a drepturilor omului.

Începând din 25 noiembrie, în judeţul Cluj, campania de 16 zile a crescut într-un mod particular: în loc să fie organizată de o singură entitate, iniţiativa Femei şi fete emancipate – care are la bază această campanie, aduce împreună organizaţii civice, companii, şcoli, universităţi, autorităţi locale, parteneri media, festivaluri naţionale şi internaţionale de film, precum şi simpli cetăţeni, care doresc o schimbare reală în oraşul lor şi în întreaga ţară.

Scopul campaniei este să inspire, să emancipeze, să implice, să schimbe în mod real status quo-ul – să oprească orice forme de violenţă, hărţuire şi abuz împotriva femeilor şi fetelor şi să le susţină pe acestea în devenirea lor ca lideri şi deschizători de drumuri.

Obiectivele acestui proiect:

  • Să crească nivelul de conştientizare cu privire la faptul că violenţa de gen este o încălcare a drepturilor omului.
  • Să facă cunoscute lucrurile practice întreprinse până acum, în Cluj, pentru gestionarea şi oprirea violenţei de gen împotriva femeilor şi fetelor; folosirea acestor exemple care bune practici care pt susţine schimbări similare în alte zone din ţară.
  • Să aducă împreună organizaţii civice, autorităţi locale, companii, media şi cetăţeni, pentru a crea un forum de discuţie şi o viziune comună pentru egalitate de şanse, oportunităţi şi siguranţă în Cluj.
  • Să implice bărbaţii ca aliaţi, parteneri activi şi cu miză în lupta împotriva violenţei de gen, construind astfel modele pozitive demne de urmat.
  • Să sărbătorească şi promoveze atât iniţiativa, emanciparea şi implicarea femeilor din toate domeniile – ştiinţific, economic, politic, cultural, sportiv, domestic, organizational, etc., cât şi modele de femei cu autoritate, care pot fi inspiraţie pentru fete şi băieţi, femei şi bărbaţi.

CUM O VOM FACE:

O alianţă a organizaţiilor – Alianţa Cluj – a lucrat pentru a pregăti această campanie şi pentru a susţine schimbarea pe termen lung, începând cu Cluj Napoca şi apoi în întreaga ţară.

16 ZILE ÎN CLUJ / 16 DAYS IN CLUJ

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS