Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

Gest inedit la Turda: un stâlp s-a dat cu capul de pământ

Strofocle
Tools
Typography

Săptămâna aceasta a început cum nu se poate mai rău pentru un stâlp care susţinea două corpuri de iluminat în zona pietonală din centrul municipiului Turda.

O bună parte a zilei de ieri stâlpul a putut fi văzut întins cât era de lung şi pur şi simplu părea că se uită, aşa, de jos, la trecători.

Unele voci susţin că la baza gestului aproape inexplicabil al stâlpului ar fi stat informaţiile pe care le-a aflat în legătură cu prognoza meteo a următoarelor zile, însă - hai să fim serioşi - scăderea bruscă a temperaturii, ploaia şi un vânt rece nu sunt motive să te dai cu capul de nişte dale şi aşa crăpate cam imediat ce au fost puse, pe fugă, numai ca cineva să se laude la vremea respectivă cu realizările de padişah al oraşului.

Chiar mai mult, potrivit elementelor constitutive ale concluziilor raportului legistului specializat în stâlpi depresivi şi prost făcuţi, lucrurile par extrem de clare: întindere de ligamente la articulaţia inferioară, fractură deschisă cu eroziune la vedere, clacaj mufare conectori, entorsă de halogen central, decalotare ghindă cu capac, fractură de coadă de drapel tricolor şi, nu în ultimul rând, flexură pălărie abajur.

Cu toate că legistul a fost explicit în concluziile sale, aşteptăm încă raportul în urma autopsiei. Pe de altă parte, aşa cum arată stâlpul cel puţin la prima vedere, nu credem că vârsta să fie un impediment, cu atât mai mult cu cât se vede foarte clar că încă îl ţine catargul drapelul îi stă în sus, ceea ce de la o vârstă se întâmplă mai greu. Sau să fie vorba doar de rigor mortis?

Cert este că ieri, după orele 17.00 a fost văzută o ambulanţă pentru stâlpi un fel de camionetă în al cărei număr de înmatriculare se puteau foarte clar distinge literele R, E şi A.




Cum era oarecum de aşteptat, gestul - pe cât de inedit, pe atât de inexplicabil - deja a stârnit o serie de speculaţii, majoritatea doar şoptite de fiecare în solitudine, în barbă, sau cel mult în intimitatea grupurilor de prieteni apropiaţi (în ziua de azi nu ştii cine ascultă şi cine mai trage sforile deşi nu mai e la putere) cum că toţi stâlpii ar fi nişte făcături de stâlpi, că ei nu-s de vină că au fost făcuţi/montaţi în felul ăsta şi că toate s-au făcut pe grabă cu şase ani şi câteva săptămâni în urmă, doar pentru ca atunci cineva să poată băga capul iar şi iar în tot mai multe poze din care să râdă de sub mustaţă că mai tăia o panglică, de data aceea panglica unui centru de oraş inaugurat înainte să fie gata; dar asta nu conta pentru prostimea care putea fi prostită. Iar prostimea a fost prostită, pentru că acelaşi degrabă tăietor de panglică a mai primit un mandat de la cei - cum altfel? -  pe care i-a prostit care au crezut într-Însul.

Ei bine, cum ştiţi deja, noi nu credem în speculaţii, de aceea vă şi propunem să vizualizaţi un slide-show de arhivă, realizat atunci, în 2010, la câteva zile după tăierea panglicii unui centru despre care se susţinea că e gata:

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS