Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

Nelu Gabor - 46 de ani de activitate

Strofocle
Tools
Typography

Oricât ar părea de ciudat, interesant nu e că Nelu Gabor are 46 de ani de activitate în domeniul promovării folclorului, ci că „noi” trebuie să arătăm, să scoatem în evidenţă ce am făcut.

La momentul discursurilor în cadrul Zilei Tradiţiilor Folclorice Locale de la Câmpia Turzii, administratorul public Petre Pop o fi considerat că e taman potrivit să încerce cu degetul meseria de jurnalist.
Astfel, cu microfonul în mână, s-a gândit să îi adreseze o întrebare celui care coordonează orchestra Doina Arieşului, respectiv lui Nelu Gabor. Pentru cei care n-aţi fost de faţă, iată cum a decurs dialogul:

Petre Pop: Domnu’ Nelu’ cam câţi ani ţi-ai desfăşurat activitatea folclorică la Câmpia Turzii şi cât ai cântat şi jucat aici, pe scena asta (scena Teatrului de Vară, cum ar veni – n.r.)?
Nelu Gabor: Scena asta nu ştiu sigur anul în care s-a înfiinţat, dar eu, cel puţin, am început cu fanfara de la Câmpia Turzii la vârsta de 10 ani. Deci acum 46 de ani.
Petre Pop: 46 de ani de activitate... Deci eu am pus întrebarea asta pentru că să ştiţi că locaţia asta acum câţiva ani era o ruină şi noi am încercat, prin fonduri aduse de la Consiliul Judeţean şi de la administraţie s-o repunem în funcţiune în aşa fe încât tradiţia la Câmpia Turzii să continue.

Deci aţi înţeles? Povestea cu Nelu Gabor a fost, aşa, o trambulină, pentru ca Petre Pop să poată să arate ce am făcut „noi” pentru ca – cică – folclorul să dăinuie la Câmpia Turzii.
Deci aţi înţeles?
Felicitări lui Nelu Gabor, dar să nu uităm, totuşi, cine a pus osul Consiliului Judeţean ca populaţiunea să se bucure de folclor, da?  

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS