Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

22
Wed, May
87 New Articles

Limba romana - Diana Martin 1-0 |AUDIO

Cu gura plină
Tools
Typography

Suntem în posesia unei noi dovezi audio că, de multe ori, în situaţiile mai complicate şi care solicită implicarea mai multor factori, lupta se duce prin gură. Doar că e vorba de o altă luptă...

Prezentă la şedinţa Consiliului Consultativ al Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorului din Câmpia Turzii în calitate de reprezentant al Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), Diana Martin s-a arătat, în pofida tuturor aşteptărilor, de partea "ilegaliştilor", a celor care nu sunt autorizaţi să vândă în pieţe. Ba mai mult, surprinzător pentru un reprezentant DSVSA, Diana Martin s-a poziţionat de partea vânzării ambulante a produselor. De-a dreptul şocant, în aceeaşi construcţie discursivă Diana Martin execută un viraj strâns la 180 de grade pozţionându-se taman pe dos faţă de ce zicea cu câteva secunde înainte referitor la vânzarea ambulantă a produselor alimentare, viraj care duce spre mesajul care, de fapt, se dorea a fi transmis, dar n-a fost.
Concret, apelul Dianei Martin suna cam aşa: "Vreau să vă rog să luptăm pentru cei care nu au ce căuta în pieţe, care nu-s autorizaţi, pentru produsele vândute ambulant care nu au ce să caute... deci alimentele nu se vând ambulant...".
La o repede ascultare, s-ar putea crede că Diana Martin, aşa cum spuneam, este de partea celor care n-au ce căuta în pieţe, pentru care luptă. Mai mult, am putea deduce că, în calitate de reprezentant al DSVSA, Diana Martin nu ştie ce vorbeşte. Apoi ne-am dat seama care este situaţia de fapt: ştie ce vrea să spună, dar nu ştie să se exprime. Altfel spus, discursul reprezentantului DSVSA a fost un fel de scărpinare cu mâna dreaptă la urechea dreaptă, doar că prin urechea stângă.
Ca s-o terminăm repede, când spui "să luptăm pentru copiii defavorizaţi", te poziţionezi alături de ei şi le ţii partea în urmărirea viselor şi intenţiilor lor. Ceea ce voia, de fapt, Diana Martin să spună era "să luptăm ÎMPOTRIVA celor care nu au ce căuta în pieţe". Dar nu a spus... of, nu a spus...
Şi iată cum o chichiţă mititică de discurs prost abordat răstoarnă buturuga mare a imaginii unei instituţii precum DSVSA pentru că, să ne înţelegem, Diana Martin era prezentă la şedinţa CC al APC Câmpia Turzii în calitate de reprezentant al DSVSA iar discursul a fost cât se poate de public.
În rest, cei care nu au ce căuta în pieţe, pot să stea liniştiţi. Dacă organele de ordine la care s-a apelat iau de bună sugestia Dianei Martin, viitorul "ilegaliştilor" e asigurat, iar organele de ordine nu le sunt decât un fel de aliaţi care luptă pentru ei.

{mp3}2013/04/martinLupta{/mp3}  

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS