Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

22
Wed, May
87 New Articles

Oaia de Luna | AUDIO

Cu gura plină
Tools
Typography

După celebra oaie Dolly - dacă nu ştiţi despre ce e vorba, nu intrăm în detalii - comuna Luna tocmai ce se pregăteşte să intre în istorie cu o nouă specie de oaie.

Pentru că în şedinţa Consiliului Local al comunei Luna una dintre problemele puse pe tapetul ţesut din lână era lipsa păşunilor, viceprimarul Aurel Giurgiu sesizează un aspect deloc de neglijat pentru orice cioban: "Toată lumea vrea să îşi ţină oile în faţa casei. Io aşa ceva n-am văzut!". Hai, că pe asta parcă am înţeles-o, dar vicele continuă: "La fiecare îi trebuie turma lângă casă , la unu' îi trebuie păşune lângă casă...", ceea ce s-ar părea că nu se poate.
Poate de aceea Aurel Giurgiu mai că ar fi făcut apel la Biblie dar şi la istoria milenară, de cioban român şi adat cu brânza în caşcaval: "Păi de când o făcut Dumnezo lumea oile o stat pă coastă, sau în poligon". Adică?!?!
N-am stat să aşteptăm explicaţii elaborate - care nici nu au venit - dar gândul n-a încetat să zboare behăind: la început Dumnezeu a zis să fie lumină. Apoi în lumină, a apărut oaia. Şi pentru ca oaia să aibă companie, a apărut berbecul. din păcate, fiinţa umană era una războinică, motiv pentru care s-au inventat ostaşii iar pentru că ostaşii trebuiau să se antreneze undeva, au apărut şi poligoanele de tragere.
Toate întâmplându-se abia după ce cerurile se despărţiseră de pământ - ca un făcut - oile se învăţaseră în poligon. Inerent, aşa a apărut şi ţinta piept "oaia cu berbecu-n braţe"...
Sau era vorba de poligonul vreunei şcoli de şoferi? Puţin probabil, pentru că în poligon nu se fac întoarceri cu frâna de mână - sau după caz, de copită - plus că singurii care aveau manetă pentru frâna de mână erau berbecii. Sau.... oare de-aia, "de când o făcut Dumnezo lumea oile o stat pă coastă sau în poligon", pentru că întoarcerile cu frâna berbecilor le făceau, de fapt, oile?

{mp3}2013/03/oiPoligon{/mp3}  

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS